• Szépen alakul a remake/reboot fejlesztése
  • Az EA viszont gondol a régi rajongókra is
  • És most egy easter eggel kedveskednek nekik

A múlt héten az EA Play Live játékbemutatón robbant a hír, hogy visszatér a sokak által imádott Dead Space, méghozzá egy teljesen ráncfelvarrott kiadásban. A Motive Studios kezei alatt készülő remake már csak azért is bizakodásra ad okot, mert a széria a későbbi részeiben eléggé eltávolodott a horrortól, és a hangsúlyt az akció irányába tolta. A Motive azonban a vérfagyasztó horror-hangulathoz kíván visszatérni, amihez még az eredeti, 2008-ban megjelent első rész néhány, azóta a fiókok mélyén porosodó koncepciós tervét is meg fogják valósítani.

Az új Dead Space hivatalos weboldala egyelőre nem sok tartalmat rejt magában. Van rajta egy link a bejelentő előzeteshez, közösségi médiás linkek, illetve fel lehet iratkozni a hírlevélre. A leglátványosabb eleme az oldalnak mindenképp maga a USG Ishimura, mely az Aegis 7 körül kering, villogó piros fénnyel magára hívva a figyelmet. A rajongóknak feltűnt, hogy a villogás ismétlődő mintázatban történik, azaz az Ishimura morzekódot küld szét az űr sötétjébe.

dead-space-remakes-website-has-an-easter-egg-in-morse.jpg

Azóta meg is fejtették a kódot, mely a "M-A-K-E-U-S-W-H-O-L-E" mondatot adja ki. Nos, aki végigjátszotta az első részt, az pontosan tudja, hogy Nicole hol, és miért mondta ezt Isaac-nek, az Electronic Arts pedig láthatóan nem feledkezett meg az ős-rajongókról, ha egy ilyen jópofa kis easter egget is képesek voltak elrejteni a weboldalon.

Az új rész jelenleg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re készül.