A héten feltűnt a neten egy kép, ami szerint az Arkane Studios már készíti a Dishonored második részét. Semmi más, csak egy kép érkezett, ennyit pedig természetesen hivatalból fenntartásokkal kezeltünk, hiszen olyan egyszerű egy logót és a hozzá passzoló történetet kitalálni, hogy arra bármelyik tehetségesebb rajongó képes -- azonban mégis van valami a dologban, az eredeti játék ugyanis kifejezetten népszerű volt, s szinte borítékolható, hogy lesz folytatás. Nos, ma érkezett egy újabb kép az állítólagos Dishonored 2-vel kapcsolatban, ami már részleteket is közöl -- egyre inkább hajlunk arra, hogy ebből bizony tényleg bejelentés lesz az E3 során.

Az ismételten ismeretlen forrásból kiszivárgott kép szerint a Dishonored 2 az id Tech 5 grafikusmotorra épül, s az eddig csak utalás szintjén megemlített Tyvia földjére visz minket, ahol egy új főszereplőt vehetünk az irányításunk alá. A rejtélyes karakterről még nem sokat tudunk, csupán annyit, hogy új képességek birtokosa, a történet központjában pedig a Kívülálló elpusztítása áll. Érdekesség, hogy versus multiplayer módot is kap a PC-re, Xboxra és PlayStationre írt játék.

Ha lehet hinni e szivárgásnak, akkor még sokára, valamikor 2016-ben fog megjelenni a játék, de fájdalomdíj gyanánt az előrendelés mellé egy Doom bétakulcs jár, akárcsak a Wolfenstein: The New Order esetében, itt azonban rögtön meg is kell említeni, hogy az előkerült képen először rosszul volt leírva a hozzáférés szó. Ezt az informátor azzal magyarázta, hogy egy korai, csupán belső használatra szánt verziót láttunk, amit nem olvastak át rendesen, majd pedig elküldte a már hibátlan példányt. Ezt mindenki vélje annak, aminek akarja.

dishonored-2-fact-sheet.jpg

Sajnos ennél jobb minőségű kép nincs.