A Doctor Who: The Adventure Games öt játékot jelent egyetlen csoportban, amely a 11. Doktor, Amy Pond és Rory Williams kalandjait meséli el. A Shadows of the Vashta Nerada, a TARDIS, a Blood of the Cybermen, a City of the Daleks és a The Gunpowder Plot alcímű epizódokban olyan, mára kultikussá vált ellenfelekkel vehetjük fel a harcot szónikus csavarhúzót lóbálva (és persze főleg az eszünket használva), mint a dalekok, a cybermanok, az árnyékban élő Vashta Nerada, vagy a klónozott törpékből álló, harcos sontariak. Sőt, egyszer még a TARDIS-t is vezethetjük.

A Sumo Digital által fejlesztett öt játékot nem a grafika fogja eladni, mert az enyhén szólva sem állja ki a kor követelményeit (annak ellenére, hogy a szereplők jól felismerhetők, a TARDIS pedig remekül kidolgozott), viszont a hangulat, a logikai fejtörők, és a tény, hogy a Doktor, Amy és Rory hangját az eredeti színészek, azaz Matt Smith, Karen Gillian és Arthur Darvill adják, bőven kárpótolják a rajongókat a játék grafikája és kissé döcögős irányítása miatt.

A Doctor Who: The Adventure Games immár elérhető a Steam kínálatában, ami jó hír, hiszen eddig csak két helyről lehetett beszerezni: a BBC hivatalos Doctor Who honlapjáról ingyen, de csak akkor, ha az Egyesült Királyságban tartózkodsz, illetve a Legacy Games internetes boltjából részenként vagy csomagban. A Steamen csak egyben lehet megvásárolni mind az öt részt, 19,99 euróért (sacc per kábé 6200 forint).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!