A Valve már egy ideje bejelentette, hogy a The International mellett szezonális bajnokságokat is fognak tartani. Az első ilyen megmérettetésről eddig annyit tudtuk, hogy novemberben lesz és Európában tartják, most azonban a részleteket is megkaptunk.

Köszöntsétek szépen a Frankfurt Major elnevezésű rendezvényt, ami (igen, kitaláltátok) Németországban, pontosabban Frankfurtban lesz. A november 16-21-e között zajló küzdelemben 16 csapat vesz részt, a nyereményalap pedig hárommillió dollár. Az egészet az ESL bonyolítja le.

Október elsejétől lehet jelentkezni a nyitott kvalifikációra, ami október 6-9-e között lesz a FaceIt és a Perfect World szervezésében, majd ezt követi október 10-13-án a regionális kvalifikáció. Október 5-én derül ki, hogy mely csapatok kaptak meghívást a regionális körbe illetve magára a bajnokságra.

A Frankfurt Major egy ingyenes rendezvény lesz -- leszámítva persze a döntőt. Erre a jegyek 50 euróba kerülnek, és két hullámban lehet majd lecsapni az egyikre: szeptember 27-én, délelőtt 11 órakor válik elérhetővé a jegyek első adagja, majd este hétkor a második is elkel. Érdemes tehát résen lenni.

Egyéb hírek, hogy lesz szezonális Compendium, még a héten megjelenik a 6.85 game balance update, javul a felhasználói felület a játékosok visszajelzései alapján, a csapat dolgozik a sivatagos pálya rendertechnológiáján, hogy a későbbi változtatásokkal is kompatibilis legyen, illetve már úton van az új képregény, az Axe Immortal, ami az eddigi leghosszabb lesz. 

dota-2-frankfurt-major.jpg