A múlt héten a Valve bejelentette a Reborn nevezetű programját, melynek keretein belül a DoTA 2 új motort, modelleket, felhasználói felületet és meccsmódokat kap. Gyakorlatilag az alapoktól építik újjá a népszerű mobát.

Ma hajnalban egy újabb blogbejegyzésben részletezték Reborn által nyújtott lehetőségeket.

„Az egyedi játékok (custom games) teljesen új élményt nyújtanak majd, melyeket a közösség tagjai hozhatnak létre. Ezek a módok bármit takarhatnak kezdve egy grandiózus kizárólag 10 Invokerekből álló összecsapástól, egy sztori-orientált dungeon kalandon át, egészen egy olyan kreatív ötletig, amit még eddig senki sem látott. Számunkra az egyedi játékmódok reprezentálják és örökítik tovább azt a tradíciót, amelyből a DoTA, a Counter-Strike és a Team Fortress is szültetett. Szeretnénk kialakítani egy olyan ökoszisztémát, melyben mindig valami újat tapasztalhattok, amikor elindítjátok a DoTA 2-t.”

A Valve hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi azokat a fejlesztői eszközöket, amikkel az egyszeri ember is képes lehet összetákolni egy-egy új térképet vagy játékmódot. A blogon találhattok egy beágyazott videót is, ami szélesebb spektrumot ad az elképzelésről.

dota-roshan-modell.jpg