Az EA megerősítette, hogy a Dragon Age: Inquisition öt nappal a november 18-i hivatalos, egyesült államokbeli megjelenés előtt, azaz november 13-án kipróbálható lesz az EA Access felhasználóinak. Azt viszont a kiadó egyelőre nem tisztázta, hogy ez minden régióra igaz-e, vagy csak az Államokban lesz így, míg a többi régióban az ottani megjelenéshez -- nálunk ez november 21-én esedékes -- igazítják a dolgot.

A próbaváltozat hatórás lesz, megalkothatjuk benne saját inkvizítorunkat, megtehetjük első lépéseinket Thedas földjén, felfedezhetjük a világ egy kicsiny szegletét, egyaránt belekóstolhatunk a valós idejű és a taktikai harcokba. Ellátogathatunk Hinterlandsre, ahol a templomosok a mágusokkal harcolnak, vagy anyag- és tervgyűjtés után megalkothatjuk saját arzenálunkat. Sőt, még a program kooperatív módját is kipróbálhatjuk.

Elért eredményeink sem vesznek kárba, hiszen azok átvihetők lesznek a teljes játékba, mindemellett az EA Access tagjai 10% kedvezményt kapnak a Dragon Age: Inquisitionra az Xbox One Game Store-on. És ha mindez még nem győzött meg, íme, egy videó a játék PS4-es gameplay-felvételeivel, amely nyolc további okot sorol fel, hogy miért lesz érdemes beruházni a Dragon Age: Inquisitionra.