Kéttucatnyi kép került ki a Dragon Age: Inquisition hivatalos honlapjára. Ezek nagyobb része ugyan a megjelenési dátum bejelentésével egyazon időben kiadott trailerből való, de akad néhány új képkocka is. Láthatunk hősöket, gonoszokat, szörnyeket, helyszíneket, és mit ad isten, sárkányokat.

Emellett kikerült néhány karakterosztály tömör leírása is. A Dragon Age: Inquisitionben ugye alapjáraton három osztály körül választhatunk majd: Warrior, Mage, Rogue. Ezeket további három-három alosztályra bonthatjuk, bár ezekből egyelőre csak egyet-egyet részleteztek a készítők -- lássuk is őket.

Warrior: harcedzett, mestere a közelharcnak, döntő tényező egy csatában, valóságos buldózer talpig vasban. Mint élvonalbeli harcos, állja az ütéseket, lefoglalja az ellenséget, és lehetőséget biztosít a többi karakterosztálynak a támadásra.

Champion: a Warrior egyik alosztálya. Eme specializációt elsajátítók védőkké válnak, szinte megállíthatatlan bajnokokká. A Champion páncélját és fegyverét taktikusan arra használja, hogy védje társait, tartsa a legkritikusabb pontokat.

Mage: a mágusok kasztja megcsapolja a Fátyolban rejlő sötét energiákat, és ellenállnak a démonok csábításának. Ha ezt a koncentrációs képességet a harctérre összepontosítják, félelmetes ellenfelekké válnak. Tűzeső, jégfal, a társak gyógyítása -- ez csak pár a mágusok repertoárjából. 

Knight Enchanter: még a mágusok közt is kevesen vannak, akik energiáikat befelé tudják koncentrálni. Védővarázslatok és misztikus erők birtokosai, akiket ugyan ritkán látni a csatatéren, de ha megjelennek, jobb, ha megbékélsz isteneddel, mert istentelenül elbánnak akár egész csapatokkal is.

Rogue: a piszkos trükkök osztálya, íjjal és tőrökkel harcol. Kihasználják fürgeségüket és rejtőzködő képességüket, pengéikkel távolról szedik le ellenfeleiket – könnyen becserkészik a susnyásban lapuló mesterlövészeket, vagy kerülnek gyanútlan mágusok háta mögé. Halálosak és leleményesek, képesek bármilyen stratégiát megbuktatni.

Artificer: a zsiványok alosztálya. Ők afféle mérnökök, akik halálos csapdákkal, zavaró szerkezeteikkel juttatják át az örök vadászmezőkre ellenfeleiket. Ha látsz egy Artificert, amint békésen áll a csatatér közepén, jobb, ha más úton próbálod megközelíteni. És ha mosolyog? Nos, akkor talán még van annyi időd hátra, hogy végignézd gyorsan életed filmjét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!