A Gearbox beperelte az Interceptor Entertainment és a 3D Realms párosát a Duke Nukem: Mass Destruction miatt. A probléma talán egyértelmű: a licencet engedély nélkül kívánják használni -- legalábbis ezt állítják a Gearbox ügyvédei, mégpedig nagyon meggyőző módon.

A texasi kerületi bíróságon benyújtott iratok szerint a 2010. február 2-án aláírt szerződés értelmében a Gearbox tulajdonát képezi minden Duke Nukem-sorozattal kapcsolatos termék, s ez alól csak pár, nagyon limitált eset képez kivételt, például a szerződés aláíráskor még fejlesztés alatt álló projektek -- a Duke Nukem: Mass Destruction nem egy ilyen játék, így papíron semmi joga nincs arra, hogy létezzen.

A Gearbox már az első kedvcsináló kép megjelenésekor felszólította a fejlesztőcsapatot és kiadót, hogy állítsák le a munkát a 2010-es szerződésre hivatkozva, amit a 3D Realmstől Scott Miller és George Broussard el is ismert, de látszólag nem tettek semmit ezek tiszteletben tartása érdekében, s ezért tartunk most itt. A Gearbox a perrel szeretné megállítani a munkálatokat, illetve véget vetni a megtévesztő marketingnek, és persze kártérítést is akarnak.

A  Duke Nukem: Mass Destruction eredetileg ezen a héten került volna hivatalos bejelentésre, ám az oldalon, melyen eddig a számláló volt, most csak rossz ómennek felfogható vészhelyzeti adás képe fogadja a látogatót.

duke-nukem-mass-destruction-alt.png