Miután a Disney megszűntette a LucasArtsot, és a Star Wars játékok jogait odaadta az Electronic Artsnak, joggal reménykedhettünk, hogy a kiadó vadonatúj címek mellett a régi, már megszeretett programokat is folytatja. Amikor kiderült, hogy a DICE lett az egyik a három fejlesztőcsapat mellett, amely Star Wars játékokat készíthet, ez a remény még erősebb lett, mindenki egy Battlefront 3-at vizionált maga előtt.

Kósza pletykák és elejtett félmondatok után végre itt a nagy bejelentés: a Battlefield-sorozatot is jegyző, ennélfogva az online lövöldözések valóságos szakértőjévé vált csapat megcsinálja nekünk a Star Wars Battlefront új részét. Számozás ugyan nincs (amiből arra lehet következtetni, hogy az idei trendeknek megfelelően egy rebootot kapunk), de ez nem oszt, nem szoroz, hiszen ez a szériát amúgy sem a története vitte előre.

Az eseményhez egy rövid, de hangulatos előzetes is járt, ami lendületből idézi meg nekünk a hothi csatát lezuhanó hósiklóval, aggasztóan felénk nyomuló AT-AT birodalmi lépegető tappancsokkal. A játék természetesen a Frostbite 3 motorra épül, és leghamarabb 2014 őszén próbálhatjuk ki.

Star Wars: Battlefront -- Megjelenés: 2014. ősz -- Gépigény: nem ismert