Míg a Dead Island bejelentésekor prezentált videó elég komor volt, addig a Dead Island 2 a mókásabb oldaláról fogja meg a paradicsomi zombiapokalipszist. A Kalifornia napsütéses strandjaira invitáló játékban ezúttal nyolcan merülhetünk el a zombigyilok szépségeiben, ahol ütő-, vágó- és lőfegyvereink mellett már járműveinket is feljavíthatjuk, hogy alkalmasak legyenek egy ilyen haláli vakáció átvészelésére.

Mivel most valós helyszínen fogunk portyázni, meglátogathatunk olyan ikonikus helyszíneket, mint a Golden Gate híd és Venice Beach. Barátainkkal kooperatív, kompetitív és coexist játékmódokban szállhatunk szembe az élőholtak hordáival, valódi közösségi élménnyé téve a Dead Island 2 nyújtotta lehetőségeket.

Ahogy az első részben, úgy ezúttal is minden karakternek más és más lesz az erőssége, ami persze alaposan megvariálhatja a játékmenetet. Az akcióorientált Berserkertől a lopakodós Hunterig mindenféle figura összegyűlhet eme túlélőtúrán, ráadásul a skill-rendszer lehetővé teszi, hogy saját személyünkre szabjuk hősünk tulajdonságait és fegyvereit.

A nyílt világú Dead Island 2-ben hatalmas játéktér vár majd minket, hogy felfedezzük területeit, megtaláljuk rejtett dolgait, harcoljunk a különböző emberi frakciókkal és a zombik különféle fajtáival.

Ugyan a Dead Island 2 csak 2015 tavaszán jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, már tudjuk, hogy az előrendelők megkapják a Golden State DLC-t, ami egy csinos kis fegyverpakk lesz, benne egy katanával, egy speckó buzogánnyal, és egy olyan sövényvágóval, amire fűnyírópengéket szereltek.

dead-island-2-pre-order-dlc.jpg