A 2015-ös E3 harmadik sajtókonferenciáját az Electronic Arts tartotta meg, és csalódtunk. Pár perccel a kezdés előtt már elfogyott minden hely, így a műsor szervezői megkérték az újonnan érkezőket, hogy legyenek szívesek az emeletre fáradni további ülőhelyeket keresni. Hajszálpontosan tíz órakor kezdődött a bemutató, mégpedig a Mass Effect: Andromeda című játék előzetesével. A videó látványos volt, de ennél azért többet vártunk.

Andrew Wilson lépett a színpadra, aki köszöntette azt a háromszáz középiskolást, akik az EA vendégeiként vettek részt a show-n. A játék szenvedély, mondta el, és rögtön három IP-vel nyitott, elsőként az új Need for Speeddel. Vadonatúj technológia, ikonikus autók, elképesztő testreszabhatóság, adrenalindús játékmenet. November 3-án jelenik meg, a bemutatott videó nagyszerű, a Need for Speed visszatér a minőséghez. Végre.

Star Wars: The Old Republic: Knights of the Fallen Empire érkezik. Jeff Hickman beszél az MMO új kiegészítőjéről. Teljesen új történet, ahol a választásnak jelentősége van. Új világok, új társak, akciódús játékmenet - érdemes lesz visszatérni az Öreg Köztársaság világába. További részletek a kapcsolódó hírben.

Unravel. Martin Sahlin lép a színpadra. Az Unravel fizika-alapú játékmenetet ad, a főhőse egy pici piros valami, egyébként egy kellemes, szép környezetben játszódó platformer.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2. Az első résznek hatmillió játékosa van, így az új résszel még több embert kívánnak megfogni. Még őrültebb játékmenet, új kasztok, új környezet és mech-ek. Szóló játékmenet, osztott képernyős mód, a régi karaktereket importálni lehet az új játékba. Ingyenes tartalom-frissítések, megjelenés 2016 tavaszán. További részletek a kapcsolód hírben.

Megérkeztek a sportprogramok! Játssz együtt, nyerj együtt a jelszó - Matt Bilbey a színpadon.

NBA Live 16. Fizika alapú mozgás, új dobó-rendszer, új játékmód, amelyet később lepleznek majd le. Úgy néz ki, valóban jön egy minőségi EA kosaras játék, és esetleg az NBA 2K sorozat kihívóra talál. Szeptember 29-én kiderül, amikor megjelenik PS4-re és Xbox One-ra.

Mobiljátékok következnek. Új cím a Star Wars: Galaxy of Heroes, és a Minions Paradise. Kellemes, gyerekeknek való játéknak ígérkezik.

A FIFA 16-ot Pele mutatja be, aki megköszöni a lehetőséget, és elmondja, hogy a foci egy csodálatos játék. Teljesen más benne lenni a játékban, és látni azt. A FIFA 16 rengeteg fejlesztést tartalmaz, köztük azt, hogy először női csapatokat is lehet irányítani.

Mirror's Edge Catalyst. Faith felnyitja egy teljes város szemét, hogy észlelje a változás szükségességét. A legújabb Frostbite motor hajtja meg. Nincsenek szintek, nincsenek töltések, csak futás egy hatalmas városban. Megjelenés 2016. február 23. További részletek a kapcsolódó hírben.

Ismét egy sportjáték, a Madden NFL 16 következik. Bár Európában nem túl népszerű sport, itthon is művelik, és biztos meg is veszik majd. Személyre szabottan lehet saját csapatot összeállítani, szóló és online játékmódban lehet velük megmérkőzni. A játékmenet megalkotásánál a három kulcspozíciót (quarterback, receiver, defender) vették figyelembe.

Utolsó játékként az EA a Star Wars Battlefrontot mutatta be, annak multiplayer játékmenetét.

Összeségében csalódás volt az EA konferenciája. Sehol egy csipetnyi izgalom, sóhajtnyi borzongás, hogy egy klasszikusból idézzek.

Hamarosan jövök az Ubisoft konferenciájával. Tartsatok velünk!