A Sony sajtókonferenciáján csak egy kis betekintést kaptunk az új Hitman-be, de most megkaptuk az első részleteket is. Az egyszerűen csak Hitman névre keresztelt játék egy új alapra helyezi a sorozatot, egy olyanra, amely a bérgyilkosok világát nyitja meg előttünk.

A program a megjelenést követően folyamatosan bővülni fog új helyszínekkel, küldetésekkel és kihívásokkal (hogy ezek fizetősek lesznek-e vagy sem, az még nem tisztázott), az Io Interactive célja ugyanis az, hogy a játék nagyon hosszú időre lekösse a játékosokat és együttműködésre bírja a közösséget; a csapat szeretné, ha együtt találnánk ki a legjobb módját az adott küldetés teljesítésére, már csak azért is, mert ezekre csak egy módunk lesz, ha elrontjuk, oda a jutalom.

A Hitman persze a játékmenet terén megtartja mindazt, amiért a sorozatot szeretni lehet, vagyis most is teljes szabadságot kapunk arra, hogyan végezzük el a feladatunk. Ezt tehetjük teljesen csendben, trükkösen vagy brutálisan kaszabolva le mindenkit -- nyilván az eszesebb megoldások a nehezebbek és a jövedelmezőbbek.