A Microsoft tartotta az E3 második nagy sajtókonferenciáját, a reggeli Bethesda után pedig alaposan fel volt adva a lecke -- a cég azonban helytáll. Bármiféle felesleges szájtépés helyett csak és kizárólag a játékok kapták a főszerepet, egy pillanatra sem állt meg a bejelentések áradata.

Már az elején kaptunk egy adag Halo 5-öt, mégpedig egy kis gameplay-videó formájában, ami betekintést adott a singleplayer kampányba, de természetesen volt szó a multiplayer módról is. TOVÁBBI RÉSZLETEK A KAPCSOLÓDÓ HÍRBEN.

Ezt követte Inafune Keidzsi új projektje, Recore, ám erről sajnos nem sok mindent tudtuk meg -- legalább a videó szép lett.

A Microsoft ezután atombombát dobott a közönségre, mikor kijelentették: az ünnepi szezontól az Xbox One visszafele kompatibilis lesz az Xbox 360-ra írt játékokkal, mind lemezes, mind pedig digitális formában, ráadásul teljesen ingyen. TOVÁBBI RÉSZLETEK A KAPCSOLÓDÓ HÍRBEN.

A nagy izgalmak után bemutatkozott az Xbox One új, Elite jelzővel ellátott kontrollere, ami nem csak pontosabb, mint az elődje, de új gombokat is kapott. Így néz ki:

Következőnek a Fallout 4 érkezett, amiből némi új gameplay-videót kaptunk, valamint kiderült, hogy a PC-n készített modok Xbox One konzolon is tökéletesen működni fognak. TOVÁBBI RÉSZLETEK A KAPCSOLÓDÓ HÍRBEN.

Peter Moore lépett a színpadra és közölte: az EA Access előfizető a mai nap ingyen megkapják a Titanfallt, a nyáron pedig a Dragon Age: Inquisitiont. Továbbá ezen a héten minden Xbox Live Gold előfizető ingyenesen élvezheti az EA Access nyújtotta lehetőségeket. Moore azonban ennyivel még nem végzett, a színpadon ugyanis bejelentette, hogy jövő tavasszal megjelenik a Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2. TOVÁBBI RÉSZLETEK A KAPCSOLÓDÓ HÍRBEN.

Az EA fejesét egy sor trailer követte.

  • Volt Forza Motorsport 6 - a játék szeptember 15-én fog megjelenni
  • Videóval jelentették be a Dark Souls 3-at
  • Valamint a Ubisoft hozott egy The Division és egy Rainbow Six Siege videót. Előbbi idén decemberben Xbox One-on egy exkluzív béta keretében kipróbálható lesz, míg utóbbihoz ingyen odaadják a Rainbow Six Vegas 1 és 2-t.

A nagy, AAA-kategóriás játékok után az indie programok kapták a főszerepet. A Microsoft be is mutatta, hogy milyen érdekes projektek fognak ellátogatni a konzolra az ID@Xbox program keretében. Jön a Gone Home fejlesztőitől a továbbra is rejtélyes Tacomát, az Aurora44 csapatától pedig az Ashen, ami úgy tűnik, a felfedezésre és a túlélésre helyezi a hangsúlyt. Aztán láthattuk a Tiger & Squid játékát, a Beyond Eyes-t, ami egy vak kislány kalandjairól szól, végezetül pedig a Disney aranykorát megidéző Cuphead is előkerült.

Az indie szegmensben azonban nem az új játékok jelentették a legérdekesebb fejleményt, hanem az Xbox Game Preview program bemutatása, ami nagyon leegyszerűsítve nem más, mint a PC-n már szépen elterjedt korai hozzáférés konzolos megfelelője. Ebben első körben a Shelter, a DayZ, a The Long Dark és az Elite: Dangerous vesz részt, utóbbi kettő pedig már ma elérhető azoknak, akik az Xbox Preview program részesei. Később természetesen bővülni fog a felhozatal, többek között Dean Hall új játékával, ami egy meglehetősen grandiózus, de egyelőre eléggé ködösen megfogalmazott szimulátor lesz. A címe ION, és itt az első trailer.

Ha nem láttátok volna, itt a Rise of the Tomb Raider gameplay-videó. A játék november 10-én fog megjelenni.

Visszatért a Rare! Az egykor szebb időket is megélt stúdió bemutatta a Rare Replay nevű kollekcióját, amely a stúdió 30 legjobb alkotását gyűjti egyetlen lemezre. Van itt többek között Banjo Kazooie Nuts & Bolts, Conker's Bad Fur Day, Viva Pinata, Perfect Dark, Blast Corps, Battletoads és Killer Instinct, és mindegyikhez járnak achievementek is -- összesen tízezer öcsit gyűjthetünk be az augusztus 4-én megjelenő, mindösszesen csak 30 dollárba kerülő csomagban.

A csapat másik nagy bejelentése, hogy egy új, nagyon ambiciózus játékon dolgoznak. A projekt a Sea of Thieves nevet kapta, és mesés kis kalózos kalandnak ígérkezik a Rare-re jellemező bájos tálalásban. TOVÁBBI RÉSZLETEK A KAPCSOLÓDÓ HÍRBEN.

A Microsoft ezután a virtuális valóságra tért át, és egyrészt bejelentették, hogy komolyan támogatják Windows 10 operációs rendszeren a Valve VR szemüvegét, másrészt pedig mutattak egy nagyon tetszetős HoloLens demót, amiben a felhasználó a Minecraft világát manipulálta, ami egy asztalra volt „kivetítve.”

A show záró momentuma a Gears of War volt, hiszen bemutatkozott a Gears of War Ultimate Edition, ami nem más, mint az eredeti játék felújított változata, illetve láthattuk a sorozat legújabb részét, a Gears of War 4-et. TOVÁBBI RÉSZLETEK A KAPCSOLÓDÓ HÍRBEN.

Ennyi volt a Microsoft sajtókonferenciája. Nektek mi tetszett a legjobban?