A Sony Bend műhelyében formálódó Days Gone az E3 2016 Sony konferenciáján prezentált trailer és gameplay-videó alapján nem akar több lenni a már megszokott zombihordás játékoknál, csak itt komolyabbra van véve a figura, meg város helyett erdőben járunk. De talán pont ez lesz az, amivel kitűnhet a tömegből.

A Days Gone története két évvel a zombi-apokalipszis (amit ismét egy járvány okoz) beköszönte után veszi kezdetét, amikor a túlélők már elhagyták a városokat az erdők viszonylagos biztonságáért. Főhősünk, Deacon St. John motoros és fejvadász, a világot, egész pontosan az Államok észak-nyugati partvidékét járva keresi meg a mindennapi túlélésre a betevőt.

Ebben a nyílt világú játékban a zombikat szimplán csak Freakernek hívják, és talán a zombi nem is olyan jó szó rájuk, hiszen nem élőholtak, csak a vírus által megtébolyodott népek – a vírus amúgy az emberek egy részét megölte, a többséget pedig ilyen rémmé alakította. A Freakerek amúgy gyorsak és rendkívül jól fejlődnek. Eddig két fajtájuk ismert, a Newt, ezek ugrálnak, egyedül vadásznak és általában lesben állnak. A másik a Horde, aminek a neve is mutatja a lényegét: csapatban, a túlerőt kihasználva támadnak.

Deacont irányítva a dolgunk tulajdonképpen a felfedezés és a motorozgatás lesz, s bár erről már nem szólt a fáma, de a receptet ismerve valószínűleg fő- és mellékküldetések teljesítésével görgethetjük előre a kalandot, menekülést, barátságot, szerelmet és veszteséget ígérő sztorit.

A Days Gone csak PS4-re jelenik meg, de hogy mikor, azt egyelőre még nem árulták el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!