• A Watch Dogs 2 PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg
  • 2016. november 15-én kerül a boltok polcaira
  • Az új hős Marcus Holloway
  • Az új helyszín San Francisco
  • Fejlesztették a vezetést és a fizikát
  • Minden jármű és ember szabadon meghekkelhető lesz
  • A játékba kooperációs többjátékos móka került

Lement a Ubisfot pre-E3 2016-os műsora, amiben hivatalosan is bejelentették a Watch Dogs 2-t, és elárultak róla néhány információt. Természetesen az egészet azzal kezdték, hogy ők aztán nagyon odafigyeltek a játékosok visszajelzéseire, megsüvegelték és beépítették azokat a Watch Dogs 2-be – nos, ez volt a kötelező, megnyugtatónak szánt PR-duma, eztán jött a cinematic trailer.

Ez biza látványos volt, nem is kicsit. Néha komolyan elgondolkodtam azon, hogy a CGI-képek közé nem csempésztek-e be néhány valódi felvételt, mert nagyjából csak az embereken látszódott meg, hogy animált szereplők. Ezt leszámítva viszont sajnos a trailer nem adott le túl sok infót (az elején még azt sem tudtam volna megmondani, hogy ez a Watch Dogs 2 trailere, nem pedig egy San Franciscóról készült turistacsalogató videó), inkább csak hangulatos beharangozó volt.

Mint látható, megerősítést nyert az új helyszín. A szeles város, a Golden Gate híd otthona, San Francisco ad helyet kalandjainknak, ami élő és lélegző lesz, rengeteg, tevékenységünkre reagál NPC-vel. Ezzel együtt új hőst is kapunk, a tévesen megvádolt törvényen kívülit, Marcus Holloway-t. A jó Marcus ugyanolyan hekker, mint Aiden Pearce, viszont sokkal jobb a parkourben és a közelharcban – nem csoda, hiszen több mozdulatot tud, ráadásul van egy speckó fegyvere is, egy gumimadzagra kötött billiárdgolyó.

Visszatér a CtOS-rendszer, amin át már nem csak azt hekkelhetünk meg, akit a készítők előre kijelöltek, hanem szó szerint lecsaphatunk az utca random emberére – kezdetben csak egyre, később komplett csoportokra. Hamis SMS-ekkel vagy a telefonjuk megcsengetésével elterelhetjük a figyelmüket, kifürkészhetjük titkaikat vagy felhasználhatjuk őket céljainkra.

Az autók sem állnak ellent számítástechnikai képességeinknek, ezáltal különféle funkciókat csikarhatunk ki belőlük, például távirányítással elgázoltathatjuk ellenfeleinket. Sőt, a városban rengeteg egyéb elektronikus kütyüt is elhelyeztek (daruk, targoncák), amiket szintén feltörhetünk, és a javunkra fordíthatunk.

Marcus barátunk mindentvivő mobiltelefonja mellett más technológiát is használ. Sokkolójával elkerülheti a halálos áldozatokat, az RC Jumperrel (egy kis távirányítós, kétkerekű robot) átbújhat szűk helyeken és észrevétlenül juthat be épületekbe, a Quadkopterével pedig légi felderítést végezhet. Emellett képességeit fejleszthetjük, 3D nyomtatójával pedig saját fegyvert gyárthatunk.

A Watch Dogs 2-ben nagy hangsúlyt kap az első részből már ismert DedSec hekkercsoport és a hozzájuk kapcsolódó hekkerkultúra. Több taggal is jobban megismerkedhetünk. Lesznek köztük idealisták, viccesek és erőszakosak is.

A Ubisoft fejlesztette a fizikát és a vezetést, így szavaik szerint mindent autót más élmény lesz irányítani. A küldetéseket többféleképpen teljesíthetjük. A jó öreg Rambo üzemmódtól kezdve az osonáson át egészen odáig, hogy be sem tesszük a lábunkat a célterültre, csak számítógépünkkel kényszerítjük ellenlábasainkat arra, hogy azt tegyék, amit mi akarunk. Lesz többjátékos kooperatív és PvP mód is, ám ezzel kapcsolatban a részleteket majd később osztják meg.

A Watch Dogs 2 november 15-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, de már most előrendelhetjük többféle kivitelben. A sztenderd változatban értelemszerűen csak a játék lapul, a Deluxe Editionban viszont már benne van a két matrica a kocsinkra és két egyedi ruha Marcusra, valamint díszítések a drónjainkra. A Gold Editionnak része a Season Pass és a Deluxe Edition DLC-je, míg a San Francisco Editionban ott lapul egy 24 centiméteres Marcus-szobor, képek, egy várostérkép, gyűjtői doboz, Watch Dogs-témájú matricák, a Deluxe DLC, az Urban Prisoner Outfit ruha DLC és a Zodiac Killer Mission jár (ez utóbbit minden előrendelő megkapja). A gyűjtői kiadásnak van két másik változata is a San Francisco Editionon kívül: a Wrench Jr Robot kiadásban egy utazótáskát kapunk a fent felsorolt extrák mellett, a The Return of DedSec kiadvány pedig speckó, villogós dobozzal jön. A különböző kiadványokat megtekinthetitek a Watch Dogs 2 hivatalos honlapján.

Az E3 2016-on pedig további információkat is megtudhatunk a játékról.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!