Ezt is megértük: az E3 közeledtével a Blizzard tavalyi atombombája, a Diablo III is pontos megjelenési dátumot kapott. Konzolokra, mármint, azon belül is Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra -- a szintén ígért PS4-es változat premierjének napját minden bizonnyal majd csak a Los Angeles-is show alkalmával tudjuk meg.

S hogy mikor lesz az akkor? Nos, a dolgok jelenlegi állása szerint a Diablo III 2013. szeptember 3-án jelenik meg a fent említett konzolokra. Hogy az irányítást hogy sikerült átültetnie a Blizzardnak kontrollerre, kiderül kora ősszel, mi mindenesetre nem aggódunk, mert a csapat megerősítette már, hogy csak akkor lesz konzolos Diablo III, ha minden akadályt sikerrel vesznek.

A játékmenettel kapcsolatos esetleges változtatások egyelőre nem ismertek, bár az biztosra vehető, hogy a PC-s változat legfrissebb újításai helyet kapnak a lemezeken. Ugyanakkor nem szabad meglepődni, ha ne adj' isten pár hőn szeretett funkció nem lesz elérhető azonnal -- elvégre konzolokon a Battle.net üzemeltetése eleve nem megoldható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Diablo III -- Megjelenés: 2013. szeptember 3. (PlayStation 3, Xbox 360) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2800 MHz, RAM: 1,5 GB, VGA: SM 3.0 / 512 MB, HDD: 12 GB