A március középen Ronda Rouseyval a borítóján érkező EA Sports UFC 2 sokkal közelebb áll egy szimulátorhoz, mint a legtöbb verekedős játék, hiszen a kevert harcművészetekben alkalmazott technikákat a valóságnak megfelelően vethetjük be az ellenfelek leterítésére a meccsek során.

Az új fizikai modell mellett mindezt a friss és sokoldalú kiütési rendszer is segíti, egy rosszul időzített akciót keresztbe verve egy-egy brutális ütéssel vagy rúgással akár pillanatok alatt pontot tehetünk a mérkőzések végére. A fejlesztők ígérete szerint a bevitt találatokra a lehető legrealisztikusabb módon reagálnak majd a bunyósok, így minden eddiginél látványosabb K.O.-kra számíthatunk a játékban.

Persze csak abban az esetben, ha egyáltalán eltaláljuk az ellenfelet, ugyanis az EA Sports UFC 2-ben 360 fokos fejmozgásra van lehetősége a harcosoknak, így akár könnyedén elhajolgathatnak csapásainak elől, ha nem vagyunk elég pontosak. Emellett az ellenfél megragadására kialakított dinamikus rendszer is változatosabbá és taktikusabbá varázsolja a csatákat, a különböző feszítéseket és fojtásokat összekombinálhatjuk, a földharcban pedig jó helyezkedéssel és ügyes kontrákkal akár vert állásból is megfordíthatjuk a küzdelem menetét.

A kizárólag PS4-re és Xbox One-ra készülő játékot utóbbi konzol tulajdonosai már korábban kipróbálhatják, feltéve, ha rendelkeznek EA Access előfizetéssel.