Az EA egykori alelnöke és a cég partnerprogramjának oszlopos tagja, David DeMartini csatlakozott az Oculus VR csapatához, ahol hasonló feladatot fog ellátni, mint amivel az EA-nél az elmúlt hét évben foglalkozott.

Eme feladatkör része, hogy a világot járva a kicsi és nagy csapatokkal, valamint az egyéni fejlesztőkkel leülve tárgyaljon arról, hogyan lehetne Oculus Rift támogatást hozni a készülő projektekbe. Ezt persze nem csak ő végzi egyedül, hanem egy egész csapat, egyelőre ugyanis még nincs kialakult rendszer a támogatást illetően, csak közvetlenül, e-mailen keresztül lehet érdeklődni. A későbbiekben azonban a fejlesztők aktív keresése, technikai támogatás, illetve anyagi segítségnyújtás is szóba jöhet, DeMartini és csapata ugyanis azt szeretné, hogy minél több helyre jusson el az Oculus Rift.

Az Oculus Rift projekt egyre nagyobb alakot ölt és egyúttal egyre biztatóbb, amiben sokan látnak fantáziát: az ipar nagy nevei, többek között Gabe Newell, Chris Roberts és Tim Sweeney is támogatják az ötletet, a gyártó december közepén 75 millió dolláros támogatást kapott, illetve az id sztárprogramozója, John Carmack is nekik dolgozik.

oculus-rift-alt2.jpg