A Nikkei magazin információi szerint a Square Enix meglehetősen hosszú távra tervez a Dragon Quest X című, Nintendo Wii-re megjelent MMORPG-vel kapcsolatban. A terv az, hogy minden tizedik héten új tartalmakkal és frissítésekkel támogatják a játékot, mindezt pedig tíz évig csinálják majd.

Sajnos a magazin részletekbe már nem ment bele, de a játék egyik fejlesztőjének korábbi twitter-üzenetében már feltűnt a tízhetente érkező frissítések ötlete, illetve azt is tudjuk, hogy a jövőben új küldetések fognak megjelenni a játékhoz.

A Square Enix célja, hogy közepes-, illetve hosszútávon profitáljon a Dragon Quest-széria első kizárólag online játszható tagjából, tíz év azonban nagyon soknak tűnik. Ahhoz, hogy ez a célkitűzés sikeres legyen, egy nagyon elkötelezett rajongói bázis kell, akik hajlandóak hosszú ideig kitartani a játék mellett -- csak hosszú pihenőt ne tartson senki.

A kiadótól megtudtuk: aki három hónapig nem jelentkezik be a játékba, elveszítheti a profilját. Ez azért szükséges, hogy a szerverek ne váljanak túlterhelté. Szerencsére azonban a karakter elveszítését könnyel el lehet kerülni, hiszen előfizetés nélkül is játszhatunk naponta pár órát az erre szánt, Kid's Time időszakban.