• Felmérés készült a legnépszerűbb videójátékos karakterekről
  • Lara Croft végezte az első helyen
  • De Mario és a 47-es ügynök is felállhatott a dobogóra
  • Pikachu és Crash Bandicoot viszont csak a lista végére tudott felkapaszkodni

Mióta világ a világ, akadnak olyan videójátékos karakterek, akiket még az is ismer, aki azt sem tudja, mi fán terem az interaktív szórakoztatás. Ki ne hallott volna például a Nintendo kabalájának számító Marióról, a hercegnő segítségére siető Linkről, vagy épp a legendás kalandorról, Lara Croftról, nemde? A BAFTA nemrégiben indított egy szavazást, amelyben arra kérte a résztvevőket, hogy nevezzék meg az általuk legnépszerűbbnek tartott videójátékos karaktereket, az eredmény pedig felettébb... érdekesnek mondható, bár hozzá kell tennünk, hogy csupán 4000 ember vett részt a kezdeményezésben, tehát az alant látható lista azért eléggé messze áll a reprezentatívtól. 

baftafelmeresvideojatekkarakter.jpg

A lista első helyén a Tomb Raider-széria agilis hősnője, a már említett Lara Croft végezte, míg a dobogó második fokára Mario állhatott, a bronzérmet pedig a kimért bérgyilkos, 47-es ügynök akaszthatta a nyakába. Az élvonalba került többek között Kratos, Sonic és a Halo-sorozat keménykötésű katonája, Master Chief is, az olyan közkedvelt szereplők viszont, mint Nathan Drake és Solid Snake, csak a felsorolás második felében kaptak helyet (az Uncharted protagonistája konkrétan az utolsó helyen áll), ami azért erős fejvakarásra ad okot. Jómagam pedig eleve nem nagyon tudom komolyan venni ezt a listát, hiszen sem Ríviai Geralt, sem pedig Shepard kapitány (tudom, az ő fizimiskáját megváltoztathatjuk) nem szerepel rajta, mindenesetre íme a sorrend:

  1. Lara Croft
  2. Mario
  3. 47-es ügynök
  4. Sonic
  5. Sackboy
  6. Pac-Man
  7. Link
  8. Master Chief
  9. Kratos
  10. Shadowheart
  11. Arthur Morgan
  12. Pikachu
  13. Minecraft Steve
  14. Solid Snake
  15. Crash Bandicoot
  16. Cloud Strife
  17. Astarion
  18. Kazuma Kiryu
  19. Ellie Williams
  20. Nathan Drake

Szerintetek mely karaktereknek kellett volna még felkerülnie a listára, és kik azok, akiknek semmi keresnivalójuk a legnépszerűbb pixelhősök között?