Az már biztos, hogy idén októberben egy új Assassin’s Creed fog megjelenni konzolokra és PC-re -- a helyszínt és főszereplőt illetően azonban a fejlesztőket kivéve mindenki a sötétben tapogatózik.

Az elmúlt hónapokban több pletyka is felröppent: hallottunk olyat, hogy a második világháborúban, de olyat is, hogy a francia forradalom idején gyilkolászunk majd, a legfrissebb szivárgások alapján azonban több mint valószínű, hogy az amerikai függetlenségi háború éveit élhetjük majd át.

Egy Best Buy dolgozó által kiszivárogtatott koncepciórajzon, illetve a Game Informer oldalán megjelent banneren látható karakter a 18. században használatos amerikai katonai egyenruhát visel, arcszerkezete, bőrszíne és fegyverei alapján azonban indiánnak tűnik, ami érdekes fordulat a történet szempontjából, hiszen az eddigi játékokban és kapcsolódó könyvekben nem volt szó arról, hogy Desmond Miles ereiben indián vér csörgedezne.

A Ubisoft egyelőre nem kommentálta a képeket, de abból kiindulva, hogy a Game Informer rendszeresen szállítja a nagyobbnál nagyobb bejelentéseket, s már kikerült egy banner, arra enged következtetni, hogy hamarosan formálisan is bemutatják számunkra a játékot.



Friss: a Ubisoft bemutatta a játék hivatalos borítóját, illetve közölték: a formális leleplezésre jövő héten kerül majd sor, de addig nem árulnak el semmit és a kiszivárgott képeket sem kommentálják.