A Rare készülő sandbox stílusú kalózjátéka, a Sea of Thieves nagyon ígéretesnek tűnik. Sajnos azonban még várnunk kell 2017 elejéig, hogy kampós kezünkben tudhassuk ezt az egyedülállóan karakteres látványvilággal bíró MMO-t. 

A Rare most elindított egy új videó sorozatot Inn-Side Story címen, amiben azt próbálják meg kibontani részletesebben, hogy mi is a Sea of Thieves. Az első videóban Joe Neate executive producer és Gregg Mayles dizájn direktor beszélnek arról, hogyan próbálták meg megeleveníteni kedvenc kalózfilmjeiket, hogyan válhatnak legendává a játékosok, és mikre számíthatnak (lesz kraken).

Emellett még érdemes megjegyezni, hogy a Rare a San Diego Comic Conon egyórás műsorral kápráztatta el a nagyérdeműt, amit bár korábban mi is lehoztunk, most az Arekkz Gamingnek köszönhetően egy rövidített, tíz perces anyag is napvilágot látott, amit talán könnyebb megemészteni, mint egy komplett Comic Con műsort.

A Sea of Thieves 2017 elején fog befutni a Microsoft Xbox Play Anywhere program keretében, azaz egyszeri megvásárlással egyszerre birtokolhatjuk Xbox One-on és Windows 10-en a programot, valamint szabadon átvezethetjük mentéseinket és a megszerzett achievementeket.