2017. március 21-én jelenik meg a Mass Effect: Andromeda -- derült ki a játék mellé készülő hivatalos művészeti album kiadójának köszönhetően. A Dark Horse nevű cég ugyanis előrendelhetővé tette a kötetet, méghozzá a szóban forgó dátummal, a leírásban pedig ott van feketén-fehéren, hogy "a kiadvány a videojátékkal együtt válik elérhetővé".

A Mass Effect: Andromeda az idei E3-on mutatkozott be először úgy, mint rendes, játszható program, korábban csak werkfilmeket és pár rövid jelenetet, na meg néhány képet láthatott belőle a közönség. A programot kiadó EA eredetileg 2016 karácsonyára szánta az Andromedát, de végül 2017 elejére halasztotta azt, a végleges dátumot pedig minden bizonnyal a novemberi 7-i Mass Effect rendezvényen (N7 day) szerette volna bejelenteni.

Úgy tűnik, ezzel megelőzte a céget a Dark Horse, ameddig azonban az EA meg nem erősíti a március 21-i premiert, még érdemes szóbeszédként kezelni a dolgot -- akkor is, ha egyébként elég valószínű dátumról van szó.

A Mass Effect: Andromeda PC, PS4 és Xbox One platformokra érkezik, 2 oldalas előzetesünket a PC Guru 2016/07-es számában olvashatjátok el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!