A New York-i Michael Thommason tavaly karácsonykor azzal szerzett hírnevet magának, hogy bekerült a Guinness World Records 2014 Gamer's Edition című kiadványba, mint a valaha élt legnagyobb videojáték-gyűjtemény tulajdonosa. A 43 esztendős Thommason azonban rájöhetett, hogy ha 200 évig él sem lesz elég idejde minden játékot kipróbálni, így inkább elárverezi az impozáns kollekciót, hogy egy szerencsés (és kellően vastag pénztárcával rendelkező) gamer lehessen a rekorder játékhalom boldog tulajdonosa.

Az aukció a GameGavelen érhető el, és akármilyen hihetetlen, Michael szerény 1 dollárról indította az árverést, ami persze rövidesen felkúszott 50 ezer dollár fölé -- mire ti ezt olvassátok, ki tudja, hol jár éppen az összeg. Érdemes tudni egyébként, hogy Thommason gyűjteménye számtalan ritka videojátékot is magába foglal, amik akár egymagukban is kerülhetnek 10-20 ezer dollárba.

A teljes kollekció egyébként 25 év folyamatos gyűjtéssel jött össze. Michael bevallása szerint 2600-nál is több bontatlan, illetve 8300 dobozzal és kézikönyvvel is felszerelt játék van birtokában. És hogy mégis miért válik meg Thommason mindettől a széptől s jótól? Nos, saját bevallása szerint bővülőfélben lévő családjának azonnal pénzre és helyre van szüksége, ő pedig, mint felelősségteljes apa és férj, nem átall megválni semmitől, csak hogy minden rendben legyen a jövőben. Ugyanakkor elismeri: a játékgyűjtésből nem száll ki, eztán is fog vásárolni, és ki tudja, egy nap talán újabb kollekciót árverezhet el.

Michael Thommason