A Sony ma egy meglepő hírrel jelentkezett, miszerint leépítést hajtottak végre a Sony Santa Monica stúdiójában, annál a csapatnál, amelynek többek között a God of War-sorozatot is köszönhetjük. A kiadó magyarázata szerint erre a döntésre azért volt szükség, hogy az erőforrásokat átcsoportosítsák azokra a területekre, ahol jobban igény van rá, de egyáltalán nem volt könnyű ezt meglépni. Természetesen alternatív munkalehetőségekkel és végkielégítéssel fogják segíteni az érintetteket, de azt már nem mondták meg, hogy mennyi embert küldtek el. A Sony Santa Monica több mint 220 főt foglalkoztatott eddig.

A hír váratlan, ugyanis a stúdió januárban költözött egy nagyobb épületbe, a kaliforniai Playa Vistába. Akkor a csapat vezetője, Shannon Studstill úgy fogalmazott, hogy ez a csúcstechnológiás eszközökkel felszerelt épület kielégíti a növekvő csapat igényeit, s megkezdhetik a Sony Santa Monica következő évtizedét.

Az IGN információja szerint a leépítés mellett egy, még be nem jelentett projektet is leállítottak. Erről a játékról már korábban is hallottunk, mégpedig augusztusban, mikor hat év után visszatért Cory Barlog, a God of War egyik ötletgazdája -- ő akkor azt mondta, hogy egy hatalmas, a stúdiótól elvárt színvonalú játékot készítenek, de ennél több nem derült ki.

sony-santa-monica.jpg