• Elex bejelentés
  • A Nordic Games és Piranha Bytes első közös projektje
  • Nyílt világú, posztapokaliptikus, akcióközpontú RPG
  • Megjelenés: 2016 vége, 2017 eleje
  • Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Pár napja megjelent egy visszaszámláló a Nordic Games honlapján, és miután a Piranha Bytes is lebegtetett valamit, nem volt nehéz kitalálni, hogy a két csapat első közös projektjéről van szó. Nos, ma a kiadó be is jelentette a kooperáció gyümölcsét.

A projekt az Elex nevet viseli, és a hivatalos sajtóközlemény szerint egy „kézzel készült, akciódús szerepjáték”, mely „egy teljesen új posztapokaliptikus, tudományos fantasy univerzumban játszódik, és a játékost egy hatalmas, teljesen nyílt világba helyezi, tele eredeti karakterekkel, mutáns lényekkel, mély morális döntésekkel és kemény akcióval.”

A Nordic Games üzletfejlesztési igazgatója, Reinhard Pollice szerint az Elex „sötét, kíméletlen és komplex játék”, melyet máris imádnak a kiadónál, míg a Piranha Bytes játékdirektora, Björn Pankratz azt hangsúlyozta ki, hogy teljes kreatív szabadságot kaptak, amely nagyon fontos számukra. Reméljük, mindez annyit jelent, hogy a srácok végre egy valóban kiérlelt címet tesznek le az asztalra, elvégre sem a JooWooD-os, sem a Deep Silver-es korszakuk nem volt épp hiba- és zökkenőmentes...

Az Elex valamikor 2016 végén, 2017 elején jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, szóval ideje van a piranhásoknak – mindenesetre az augusztusi Gamescomon már láthatunk majd valamit a játékból.

elex-artwork-announcementlogo.png