• Június 3-án jeleni meg a Horizons kiegészítő-sorozat Xbox One konzolokra
  • A The Engineers csomag május 26-tól válik elérhetővé a szezonbérlet tulajdonosai számára

A PC-n játszók egy ideje már élvezhetik a Frontier Developments műhelyében formálódó űrszimulátor Horizons névre keresztel kiegészítő csomagjának tartalmait, így például a különböző égitesteken való landolás lehetőségét biztosító Planetray Landing frissítést is, ám a programot Xbox One-on megvásárlóknak sem kell már sokat várniuk, hiszen június 3-tól ők is letölthetik a pakkot.

No, persze nem ingyen, ugyanis a Horizons meglehetősen borsos áron kerül forgalomba, hiszen 25 eurót kell érte leszurkolniuk a felhasználóknak, vagy megvehetik az Elite Dangerous 50 eurós Commander Deluxe kiszerelését, amely alapvetően tartalmazza azt. Persze a Microsoft masináinak tulajdonosai még mindig jobban jártak, mint a PC-sek, hiszen utóbbi verzió árait csak most mérsékelte a Frontier, így a számítógépen játszók is végre ugyanezekkel a díjszabásokkal adhatják hozzá a Horizons tartalmait a programhoz.

A Frontier emellett azt is elárulta, hogy a The Engineers kiegészítő május 26-án érkezik meg az Elite Dangerous-höz, melyben az űrhajónk elemeit és fegyverzetét fejleszteni képes mérnökök adódnak hozzá az űrszimulátor világához, akiket azonban nem lesz egyszerű meglelni a milliárdnyi csillagot rejtő univerzumban, ráadásul előbb a bizalmukba kell férkőzni, hogy alkalmazhassuk őket. A The Engineers mellett egy nagyobb volumenű ingyenes frissítést is telepíthetnek majd a játékosok, mely többek között alaposan megreformálja az Elite Dangerous eddigi küldetésrendszerét is.