Az Electronic Gaming Monthly magazint 1989-ben alapították, és működésének hosszú évei alatt a játékipar egyik legfontosabb forrásává vált, a hónapról hónapra érkező exkluzív interjúival és előzeteseivel, azonban az internet korában egyre kisebb kereslet mutatkozik a nyomtatott sajtó ezen formája iránt, ezért is döntött úgy a kiadó Ziff Davis Media, hogy leállítja a magazin működését, és eladja a 1UP csoportot az UGO Entertainmentnek.

„A hirdetők és az olvasók körében egyre csak csökkent a kereslet a nyomtatott sajtó iránt, és mert a 1UP.com-on készített anyagokat már nem lehet megjelentetni az újságban, nem tartottuk ésszerűnek az üzlet folytatását. A tranzakciót okos döntésnek tartjuk, aminek hála elegendő pénzhez jutottunk ahhoz, hogy kifizessük az adósságainkat, és így ezentúl csak a PCMag Digital Network üzletágunkra koncentrálunk. Köszönjük a közreműködést a 1UP csapatának, és a legjobbakat kívánjuk nekik a jövőben.”-- Jason Young, a Ziff Davis Media vezérigazgatója.

A felvásárlást követően a Hearst Corp. által birtokolt UGO átveszi a 1UP.com, Mycheats.com, Gametab.com, és a GameVideos.com oldalakat, továbbá az EGM teljes stábjától, valamint a webes osztag egy részétől, tehát összesen harminc embertől váltak meg, azonban az általunk is sokszor használt Filefront továbbra is a Ziff Davis PCMag Digital Network kezében marad.