Akik még mindig zabosak azért, ami a szeretett Syndicate-szériával történt, azoknak talán megnyugvást jelenthet, hogy elkészülhet a Satellite Reign, mely a jól ismert, klasszikus stratégiai játék szellemi örököse. 

A 5 Lives Studios 25 nappal ezelőtt nem kimagaslóan sokat, csupán 350 ezer fontot kért a játék elkészítésére, s noha a koncepció csábító, a pénz csak lassan gyűlt össze -- szinte végszóra, három nappal a lefújás előtt lehetett kibontani a pezsgőt. A gyűjtés jelenleg 375 ezernél jár, ami már majdnem elég arra, hogy elérjék az első többletcélt, melynél az eredeti Syndicate-sorozat zeneszerzője, Russel Shaw csatlakozik a csapathoz.

Maga a Satellite Reign egyébként egy valós idejű, kaszt alapú stratégiai játék, mely a távoli jövőben játszódik. Az írók elképzelése szerint a társadalom ekkor három részre szakadt a polgárok bankszámláján csücsülő pénz függvényében: a városok aljában, a nyomorban élnek a szegények, felettük a középosztály tengeti napjait, míg legfelül, a végtelen gazdagságban az elit tojik mindenki fejére. Na, ezt a nem éppen idilli, nagyvállalatok által uralt helyzetet fogjuk mi, játékosok megváltoztatni egy, a városban feltűnő rejtélyes társaság vezetőjeként.

Satellite Reign -- Megjelenés: 2014 Q4 -- Gépigény: nem ismert