Rendkívül jó hírek érkeztek azok számára, akik a World of Warcraft világát tekintik a második otthonuknak, nemrégiben ugyanis elkészült a Blizzard világhírű MMORPG-jének magyar fordítása, melyhez a mesterséges intelligencia segítségét kérték a fordítók, így felgyorsítva a munkálatokat. A legújabb technológiák által fordított adatbázist hozott létre a csapat, amelynek hála mostantól szinte teljes egészében magyarul próbálhatjuk ki a játékot! A fordítóknak és az MI-nek hála pedig a jövőben is folyamatosan fog bővülni a World of Huncraft project.
 
world-of-warcraft-alap.jpg
A kapcsolódó hírben kiemelték, hogy már sok próbálkozás és még több egyéni fordítás készült az érában, ezért létrehoztak egy online elérhető és szabadon használható platformot, melybe bárki feltöltheti a már létező fordításait (saját nevével fémjelezve). Jelenleg a küldetéseken túl a nem játékos karakterek szövegei, a szövegbuborékok, a tárgyleírások, az oktatóanyagok és a videó feliratok lettek fordítva. A régebbi fordítókkal is elkezdték felvenni a kapcsolatot, hogy összefűzzék az eddigi munkájukat, így létrehozva egy mindenki számára elérhető és élvezhető magyarítást. Egyúttal a közösség segítségét is kéri a csapat, így bárki részt vehet a munkálatokban, akár fordítóként, akár tesztelőként – de emellett Discord moderátorokra is szükség lenne.
 
questlog.jpg
Külön köszönetet mondtak a Platine-nak, aki a játék Lengyel fordítását kezeli, mivel ők tették elérhetővé az általuk használt platformot, így lehetővé téve az INNEN elérhető magyarítás elkészülését. A posztban szintén megemlítették CasualCrash-t, aki belevetette magát a platform és a játék szövegeinek elemzésébe, és a jelenlegi technológiák segítségével elkészítette a játék magyarítását és fordítói adatbázisát. Mindenkinek jó kalandozást kívánunk!