Popeye 1929. január 17-én debütált a Thimble Theatre című pár kockás képregénysorozatban, majd nem sokkal később az olvasók egyik kedvencévé vált. Azóta számtalan feldolgozást megért, élőszereplős formában viszont 1980-ban láthattuk először (és azóta utoljára is). A cím- és főszerepet Robin Williams vállalta el, a film azonban elég vegyes fogadtatásban részesült - azóta viszont kultstátuszba emelkedett.

Popeye 95. születésnapjának évében a jogokat birtokló King Features Syndicate úgy döntött, itt az ideje egy újabb élőszereplős próbálkozásnak, amihez a Chernin Entertainment asszisztál majd. Az új Popeye-t egy nagy költségvetésű akciófilmnek álmodták meg, a forgatókönyvet pedig Michael Caleo írja, aki két filmet leszámítva (Csalás és ámítás, Vérmesék) korábban csak sorozatepizódokon dolgozott.

Ebből persze nem érdemes túl sokat leszűrni, végül úgyis az lesz a fő kérdés, hogy vajon kit találnak meg a főszerepre.  Néhány rajongó már készített pár koncepció-trailert Dwayne Johnsonnal a címszerepben (ezektől most mindenkit megkímélünk), de mi azért bízunk benne, hogy nem ő bújik majd a spenóttól szupererőre szert tevő tengerész bőrébe. Ti kit tudnátok elképzelni Popeye-ként?