Ki ne emlékezne a Commandos-sorozatra, mely lényegében követők sokaságát szabadította el egy olyan műfajban, melynek sokáig a királya lehetett. Most pedig úgy néz ki, hogy a Kalypso Media 2024-ben kiadja a játéksorozat előzményét, amit a Claymore Game Studios készít, és aminek jó eséllyel sok-sok veterán nagyon örülni fog. A Commandos ugye egy lopakodós, taktikus világháborús sorozat volt a kilencvenes évek végétől, melynek első része, a Commandos: Behind Enemy Lines sokak kedvencévé vált, az Ezt Vedd Meg-sorozattal pedig a népszerűsége itthon még évekkel később is töretlen maradt.

pcguru-kalypso-media-claymore-game-studios-commandos-origins-ingyen-1.jpg

Az előzmény pontosan azt fogja bemutatni, honnan indult az egész sztori, hogyan találkoztak össze a karakterek, avagy a Commandos: Origins visszarepíti a játékosokat a második világháborúba, mikor megalakul a legendás Commandos osztag. Vár a Zöldsapkás Jack O'Hara, a lebilincselő történet pedig megadja a teret egy izgalmas kalandhoz, amely tele van kihívást jelentő küldetésekkel és taktikus, lopakodós játékelemekkel. A több mint 10 misszió során hiteles történelmi helyszíneken jársz majd, az Északi-sarkvidék jeges tájaitól az afrikai sivatag perzselő homokjáig. 

pcguru-kalypso-media-claymore-game-studios-commandos-origins-ingyen-2.jpg

Mindez jól hangzik, és a játék elvileg izgalmas, valós idejű stratégiai játékélményt kínál, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy kihasználják a kommandósok egyedi képességeit, elsajátítsák a lopakodás művészetét, árnyékból támadjanak, és eltűnjenek az éjszakában, mielőtt az ellenség reagálni tudna. A Commandos: Origins 2024-re várható, méghozzá PC-re, PlayStation 5-re, valamint Xbox Series X|S-re, ahol az előfizetők már az első naptól elérhetik az Xbox Game Pass-ben.