Az eredmények szerint lassan, de biztosan terjed a Windows 10, a felhasználók közel fele (42,94%-a) már váltott az új operációs rendszerre. Ha még nem tettétek volna meg, ne felejtsétek, már nincs sok időtök ingyen lecserélni. Emellett az Intel riválisával szembeni előnye tetemes, a piac 77%-a a kékeké, 23%-a pedig a vörösöké, alig várjuk már a Zen processzorok érkezését, hogy végre billenjen kicsit a mérleg. De a hideg színek uralkodnak videokártyák terén is, 56% a zöld, 25% a vörösök aránya, amihez elég közel, 17% arányban az Intel integrált vezérlői állnak.

steam-survey-1606.jpg

Ugyanakkor a felmérésből az is kitűnik, hogy a HTC Vive toronymagasan a legkelendőbb VR eszköz, gyakorlatilag a piac kétharmadán uralkodik. Persze darabszámokat nem közölnek, de nagyon kíváncsiak lennénk a felhasználók számára, ha más okból nem is, csak hogy tudjuk hány emberre kell irigykedni.

Végezetül hozzá kell tennünk, hogy ezek a számok csak évek távlatában tudnak majd változást felmutatni, de reméljük, hogy az új videokártyák kicsit felkavarják az állóvizet.