Igen érdekes ügynek járt utána a One of the Swords videojátékos blog, mely nem mellesleg Dan Amrich játékújságíró saját kis szemétdombja. Dan nagy No One Lives Forever rajongó, és kíváncsi volt, hogy feltűnnek-e egyszer a csinos Cate Archer idomai a Good Old Games kínálatában. Így elindult, hogy megkeresse, kinél vannak most a sorozat jogai, nyomozása azonban váratlan eredménnyel járt.

Azaz, hogy nem járt eredménnyel: Amrich senkivel sem találkozott, akinek legalább sejtése lett volna róla, hogy ki tulajdonolja most a szériát. A NOLF eredetileg ugye a Vivendié volt, mely cég nem sokkal a második játék kiadása után csődbe ment. A Vivendi egy része a Foxhoz, játékrészlege pedig az Activisionhöz került, utóbbit viszont sok licenc nem érdekelte, így bagóért szétszórta őket. Mivel a nagy kiadó elvileg megszabadult a NOLF-jogoktól, így a potenciális vevők körére koncentrált a keresés második szakasza. Csakhogy sem a GoG-osok, sem a Monolith nem vette meg a licencet, és egyik csapatnak sincs még csak gőze sem róla, hogy kinél kötöttek ki Cate hosszú lábai.

Amrich most arra vár, hogy jelentkezzen az új tulajdonos. Már ha van egyáltalán, ugye, és nem kallódtak el a játék papírjai egy koszos raktár mélyén...

Elveszett a No One Lives Forever