A Project CARS-ból már több olyan videó látott napvilágot, amelyekben a játékot a valósághoz hasonlították, így ebben a tekintetben a mostani anyag nem nevezhető úttörőnek. Ugyanakkor a magát Abgefahren!-nek nevező YouTube felhasználó annyiban mégis különlegeset alkotott, hogy a Motor Trend című  autós magazin felvételeit reprodukálta a Project CARS-ban: Randy Pobst egy McLaren P1-es sportautóval száguldozott a Laguna Secán, Abgefahren! (vagy ahogy a játékban nevezi magát, Dookie) pedig minden egyes kormányrezdülést megismételve próbálta érzékeltetni a játék realizmusát.

A mutatvány félig sikerült is: a grafika a Project CARS-ban maximális beállítások mellett egészen elképesztő minőséget mutat, minden egyes pixelen jól látható a gondos odafigyelés, és bizony az is nagyon fontos tényező, hogy Pobst és Dookie a valóságban és a játékban tényleg fej-fej mellett haladnak, azaz a neves pilóta technikái a virtuális versenyeken is megállják a helyüket, sejtetve, hogy a program realisztikus szimuláció lesz. Ugyanakkor az óvatos kormányrezdülések a visszajátszásban egy bétabeli programhiba miatt nem láthatók, pedig Abgefahren! szerint bizony koránt sem ment könnyen a McLaren úton tartása.

A hibát a végleges változatból száműzi majd a fejlesztőcsapat, és bár a felvétel így kicsit sántít, az időbeli azonosság és a tényleg fantasztikus látvány miatt mindenképp megéri megnézni. És hogy a német játékos mégis hogyan versenyezhet a programban, amikor az még nem kapható? Nos, eredetileg bárki csatlakozhatott a Project CARS fejlesztőihez, ha hajlandó volt egy kisebb vagyont adományozni a munkát koordináló Slightly Mad Studiosnak. Ennél fogva pedig sokan vannak odakint, akik már a korai alfaverzió óta játszanak. Ugyanakkor mivel a stúdió nyereségelosztást ígért a befektetővé vált játékosok között, ezt a gyakorlatot törvényi okokból muszáj volt beszüntetnie, így mi, földi halandók csak a Project CARS bolti megjelenésekor ugorhatunk fejest a programba.