Először is bocsánatot kell kérnem, mert tegnap tévesen azt írtam, hogy a Disney-univerzum elfeledett karaktereit fogjuk irányítani. Ez NEM így lesz, helyettük a klasszikus formát felvett Miki egérrel fogunk kalandozni, akinek meg kell állítania Oswaldot, az 1927-ben bemutatott és azóta már elfeledett Disney rajzfilmfigurát, hogy elpusztítsa a világot.

A történet szerint a régi karaktereknek elegük lett abból, hogy rájuk már senki sem emlékszik, így Oswald, a vidám nyúl vezetésével szabadjára engedik a szörnyűséges Fantom Pacát (Phantom Blot), ami a fekete tintájával deformálja a jól ismert mesevilágot. A színek egybefolynak, a kastélyok és hegyvonulatok elmozdulnak és úgy általánosságban minden a feje tetejére áll -- ám itt van Miki, aki az ecsetjével szó szerint helyreteszi a dolgokat és megállítja Oswaldot.

Mint ahogy azt tegnap közöltük, a Disney Epic Mickey jövő év ősszel fog megjelenni, de már nem olyan biztos, hogy csak Wii-re, ugyanis a Game Informer eltávolította az erre vonatkozó szövegrészt, így lehetséges, hogy más platformokra is elkészül a játék. Talán pont PC-re, hiszen a WiiMote után az egér még egy olyan periféria, amivel szépen, precízen lehet rajzolni.