Ezen a héten sem volt hiány az érdekességekben: van itt pár apróság az Xbox One megjelenése kapcsán, fény derült arra, hogy milyen veszélyesek is tudnak lenni a Pokémonok, valamint a hét terméséből a személyes kedvencem egy galéria a fiatal Gabe Newellről. Vágjunk is bele!

A hét videója:

Én ugyan személyesen nem vagyok oda a horrorjátékokért, de meg tudom érteni azokat, akik imádják ezt a zsánert, hiszen egy filmhez vagy akár könyvhöz képest könnyebben lehet a karakter bőrébe bújni, ha tetteit és mozgását mi magunk irányíthatjuk, ezáltal olyan élményt kapva, mintha mi is a helyszínen lennénk.

A horrorjátékok már több évtizede szórakoztatják a népet, s akárcsak a többi stílus, ez is jelentős változáson ment át az évek során -- az alábbi videó, noha kicsit hiányosan, de jó áttekintés nyújt a horrorjátékok alakulásáról.

A film egyébként egy Kickstarter-kampány részeként készült, melynek az a feltett célja, hogy részletesen beszéljen a horrorjátékokról. A projekt a Playing With Fear címet kapta, s 25 ezer font kellene a sikerhez, aminek eddig, hét nappal a gyűjtés vége előtt még a fele sincs meg.

Gyerekkorunkban, a Pokémon-őrület csúcsán biztosan sokan gondoltunk bele abba, hogy milyen szuper lenne, ha valóban léteznének ezek a szörnyecskék -- ám azt egészen biztosan nem vette egyikünk se számításba, hogy milyen veszélyesek is tudnak lenni ők. Szerencsére a Vsauce3 megtette ezt helyettünk, s fel is hozott három Pokémont, amelyek bármiféle gond nélkül, másodpercek alatt végezni tudnának az emberrel. 

Az Xbox One megjelenésének alkalmából a Microsoft kiállított egy nagyon aranyos orvosi igazolást azoknak, akik a konzol megjelenése után nem szeretnének bemenni dolgozni. A doktor Major Nelson által szignózott papír szerint a zombinátha támadta meg a pácienst, s ezt csak egy nagy dózis Xbox One-nal lehet gyógyítani.

A Sony viszonozta a Microsoft gesztusát a PS4 startjakor, s mind a hivatalos PlayStation Twitter-profil, mind pedig Josida Suhei gratulált a redmondiaknak az Xbox One megjelenésének alkalmából.

Mi történik akkor, ha az Xbox One konzolt saját magára kapcsoljuk? Biztos nem sok emberben fogalmazódott meg ez a kérdés, de elég, ha csak egy valakiben -- ő a Kotaku alkalmazottja, aki fogta magát és egy HDMI-elosztóval az Xbox One képét a konzolra kötötte, ezzel egy végtelenített kép a képben effektust kapva.

Így nézett ki a szalagavatóján Gabe Newell sok-sok évvel és még több kilóval ezelőtt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A minap a Redditet böngészve rátaláltam egy érdekes bejegyzésre, miszerint a nemrégiben felbukkant Survivor2299 egy hamisítvány. A szerző 11 pontot hoz fel állításának bizonyítására, s elég meggyőzően hangzik az egész, még úgy is, hogy nem szeretném, hogy igaza legyen.

Ilyen lenne egy belső nézetes Street Fighter.