Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Az EA Sports munkatársai csináltak egy remek kis videót, amiben felhasználták a FIFA valamennyi grafikai elemét, kommentárját és kameraállását, hogy rögzítsenek egy barátságos mérkőzést a stúdió dolgozói között. A végeredmény kifejezetten jó lett, a meccs pedig izgalmas volt, még akkor is, ha  néhány támadásról ordít, hogy a felvétel miatt rendezték meg.

A modderek előtt érdemes leborulni, ugyanis nekik köszönhető az, hogy ősöreg játékok megszépülnek, vagy olyan új tartalmakat kapnak, amikre a fejlesztők nem gondolnak, ritka esetekben pedig egy kiváló modra vezethető vissza egy teljes játéksorozat vagy éppen zsáner megszületése. Figyelmet érdemel tehát az SPV3 is, aminek feltett célja, hogy a több mint 10 éve megjelent Halót amennyire csak lehet megszépítse és friss tartalmakkal egészítse ki. A tervek szerint karácsonyra el is készül a munka, de szerencsére szakaszos lesz a megjelenés, így már novembertől belevethetjük magunkat a minden eddiginél szebb Halóba. Nézzétek csak!

És ha már a modoknál tartunk, nem szabad figyelmen kívül hagynunk a héten a legfrissebb, 3.0-s változattal jelentkező iCEnhancerről, aminek telepítése után a GTA 4 a legszebb formájában tárul elénk.

A GTA-nál maradva egy újabb olyan projektről számolhatunk be, ami a GTA 5 apróságait hivatott feltárni, ezúttal azt, hogy milyen életet élnek az NPC-k, akik legtöbbször csak elütni szoktunk. A feladatot Casey Brooks vállalta magára, aki az online játéktérben lőtt pár fényképet, s költött melléjük egy-egy történetet. A képek itt tekinthetők meg.

gta-5-you-only-live-forever.png

Ebben a rovatban már milliószor megfordult a Minecraft, és higgyétek el, hogy én is pont annyira unom már ezt a témát, mint ti -- ám ha érkezik egy jó videó vagy érdekes anyag, amellett egyszerűen nem lehet elmenni. Ilyen matéria a héten elém került videó, amit Keshen8 készített el: rövid, nagyon szép, és még vicces is. Jöhet!

Ilyen reklámokkal ment annak idején a Quake -- legalábbis a Reddit szerint.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!