Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Az utóbbi időkben a kedvenceim közé küzdötte fel magát az XboxAhoy, ahol kifejezetten érdekes tálalásban foglalkoznak hol egyetlen játékkal, hol pedig egy adott témával. Ezúttal a kalózokról volt szó, de nem azokkal, akik galád módon ellopják a programokat, hanem a tengeri kutyákról, egy egészen átfogó képet adva arról, honnan indult, s napjainkban éppen hol tart ez a zsáner.

Be kell látni, hogy nem mindig egyszerű az újságírók dolga, főleg ha tévéhíradóról van szó, hiszen szűkös határidők mellett kell dolgozni, az adás meg élőben megy, tovább növelve a feszültséget. Megesik tehát az, hogy becsúszik egy-két olyan baki, ami nem sértően nagy hülyeség (van olyan is), csak megmosolyogtatóan vicces mellényúlás. Ez történt most a Russia Today stábjával, akik éppen a Dél-Szudánban folyó háborúról adtak riportot, s természetesen szóba kerültek a gyerekkatonák is -- ám az ehhez használt illusztráció nagyon kilógott a sorból, az ezért felelős szakember ugyanis a Metal Gear Solid 5 egyik játékképét használta. Na már most, ez szimplán jóhiszemű tévedés, egyúttal pedig dicséret a játék fejlesztői felé, hogy milyen jól kidolgozták a karaktermodelleket.

mgs5-child-soldier.jpg

A Vsauce3 új részt készített a Fact Surgery sorozatából, tudjátok, azokból a videókból, amikben szétkapnak egy-egy konzolt, miközben érdekességeket árulnak el arról. A műtőasztalra ezúttal a Wii U került, s többek között megtudtuk, hogy a gépre ráférne az összes N64-re kiadott játék.

A belső nézetes játékokat nem szabadna külső nézetből szemlélni, s ugyanez igaz fordítva is, de ha már így dönt valaki, akkor egészen nevetséges fejlesztői megoldásokra lehet bukkanni, olyanokra, amik annak reményében születtek, hogy senki nem fogja megbuherálni a programot. Ebben az esetben az alany a Crysis 2, ami csodálatosan néz ki külső nézetben, főleg akkor, ha guggol a karakterünk.

Ahogy mondani szokták: az a jó landolás, ami után el tudsz sétálni, kiváló pedig az, ha utána a gép még repülni is tud. Ez nem tudom, melyik kategóriába esik, de egyedi, az biztos.

Hozzáadott érték nélkül hagyom ezt itt.

move-peach.jpg