Talán a Source Filmmaker megjelenése az egyik legjobb dolog, ami a machinima szerelmeseivel történhetett. Igaz ugyan, hogy csak a Valve termékeit, s azok közül sem mindegyiket támogatja, de ez megbocsátható, hiszen minden eddiginél könnyebben készíthetjük el álmaink filmecskéjét. Az alkotások elkészítésében a türelmünk és a képzelőerőnk szabhat határt -- szerencsére Zachariah Scottnek mindkettőből volt elegendő. A tehetséges rajongó hat hónap áldozatos munkája után készítette el az alábbi, The Turret Anthem névre keresztelt művét. Ha csak egy videó van a hétvégén, amit megnéztek, mindenképpen ez legyen az.



Az megvan, mikor a filmekben a bandatagok kiöntenek egy keveset az italukból az elhunyt társaik tiszteletére? Na, pont ezt csinálta tegnap az egyik THQ alkalmazott a halott cég emlékére. A videóban látható fejlesztő, Neal Pabon így próbálta egy kicsit jobb kedvre deríteni a munkatársait, akiknek tegnap kellett összeszedni minden holmijukat és elhagyni az irodát. Az ital egyébként a Saints Row egyik promóciós darabja.



Két héttel ezelőtt az egyik Reddit-olvasó azt kérdezte a közösségtől, hogy valaki kapcsolatba tud-e lépni a Bungie-val, ugyanis szeretné meglepni az éppen májátültetésen átesett fiát egy Halo témájú ajándékkal, hogy jobb kedvre derítse a súlyos, kilencórás műtét után és a fárasztó utókezelés során. Szerencsére a kapcsolatfelvétel sikerült, s a múlt héten a Bungie egyik dolgozója személyesen vitte el az ajándékcsomagot, ami mindenféle apróságot tartalmazott a srác kedvenc játéksorozatából, sőt Carter 1:1 méretű sisakját is átvehette. A képeken is látszik, hogy milyen nagyon örült az ajándékoknak. És még mondja valaki azt, hogy a fejlesztőknek nincs szívük.

Ajándék a Bungie-tól

Ajándék a Bungie-tólAjándék a Bungie-tólAjándék a Bungie-tól

Ha Westerost és Középföldét is meg lehet csinálni a Minecraftban, igazán semmi akadálya annak, hogy a The Legend of Zelda: Ocarina of Time-ban látott Hyrule mesebeli világa is újra a szemünk elé táruljon, csak éppen ezúttal egy kicsit kevésbé részletesebb formában. A stílusosan HyruleCraft névre keresztelt projekt készítője, kevinbonbon egyes egyedül fogja felépíteni a játékteret, s noha még csak nemrég kezdte, egészen jól halad.



Egyáltalán nem áll távol a játékosoktól a Star Wars imádat, így kézenfekvő minden ilyen, a két rajongói tábor kedvencét összemosó modifikáció elkészítése. Vegyük példának most a Major League Mods legújabb alkotását, amelyben egy R2-es egység belsejébe gyömöszöltek be egy Xbox 360-at. Mindez persze nem olcsó, 1300 dollárt kérnek el érte, de ha mi biztosítjuk a konzolt, akkor csak 1000 dollárral könnyítik meg a pénztárcánkat. Van továbbá egy hasonló, NES konzolt tartalmazó verzió is, az csak 500 dollárba kerül.

R2-D2 konzolR2-D2 konzolR2-D2 konzol


A Gaming Heads csapata egy új szoborral jelentkezett, mely a Half-Life széria ikonikus főszereplőjét ábrázolja a srácoktól már megszokott perverz részletességgel. A kifejezetten nagy, 50 cm magas alkotásból mindösszesen 1000 darabot gyártanak, s jól el is kérik az árát: 320 dollárba kerül. Ha elég gyorsak vagyunk, és még van egy kevés a zsebünkben, beszerezhetjük a még inkább exkluzív, csak 500 darabot számláló, 340 dolláros extra kiadást is, ami egy MP-7-es fegyvert tartalmaz a feszítővas tartozék helyett.

Gordon Freeman szobor

Gordon Freeman szoborGordon Freeman szoborGordon Freeman szobor

A múlt héten tettem említést a Defend the House-ról, akiknek az a hobbijuk, hogy a játékokban talált városi legendáknak nézzenek utána Adam Savage és Jamie Hyneman nyomdokaiban járva. Most éppen a Call of Duty: Black Ops II-t vették górcső alá.



A Microsoft nemrég felfogadott egy új grafikus tervezőt. Andrew Kimre úgy figyeltek fel, hogy az emberünk önéletrajz helyet inkább élesben bizonyította a képességeit, s a szabadidejében áttervezte a Microsoft brandet, egy minimalista, nagyon letisztult formát adva a cég szoftvereinek és gépeinek. Nos, hasonló munkát végzett Cory Schmitz is, aki az Xbox stílusjegyeit dolgozta át, s ő is kidobott minden felesleges csicsát, csak a fontos ismertető elemeket, a zöld színt és az X-et megtartva.

Áttervezett Xbox

Áttervezett XboxÁttervezett XboxÁttervezett Xbox