• Erősödhet az Xbox One
  • A Microsoft egy hardver-toldalékot dobhat piacra
  • Ezt Phil Spencer hintette el, konkrétumok azonban még nincsenek
Webshop ajánló
Xbox One
  • XBOX One

Az Xbox One megjelenése óta világos, hogy a PS4 és a Microsoft gépe közül egyértelműen a Sony megoldása az erősebb, és ezt nem csak a nyers számok mutatják, hanem a játékok által nyújtott teljesítmény is, hiszen rendre vagy alacsonyabb a felbontás vagy lassabb az fps -- vagy mind a kettő. Ezzel láthatóan tisztában van a Microsoft is, Phil Spencer, az Xbox feje pedig most olyat mondott, amiből arra lehet következtetni, hogy

az Xbox One erősebb lesz a jövőben, mégpedig egy hardver-toldalék segítségével.

„Látni fogjátok tőlünk, hogy új hardveres képességekkel fogunk jelentkezni ebben a generációban, ami lehetővé teszi, hogy a játékok visszafele- és előre kompatibilisek legyenek, hiszen Univerzális Windows Programokat futtatunk Univerzális Windows Platformon, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy a hardveres innovációra koncentrálunk, anélkül, hogy a játékokat megpiszkálnánk.” 

xbox-one.jpg

Spencer kiemelte, hogy nem ők az egyetlenek, akik így járnak el, a közvetlen riválisuk, a Sony ugyanis a PlayStation VR megjelenésére készül, amihez egy külső egységet adnak, vagyis a generáció közben turbózták fel a PS4 képességeit. Hozzátette azonban, hogy a Microsoft nem virtuális valóságban gondolkodik, nincs Xbox VR.

Hogy mit tervez a Microsoft, az természetesen még rejtély, de a legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy egy külső egységet dobnak piacra, ami megnöveli az Xbox One számítási teljesítményét, és ha ezen a vonalon egy kicsit tovább gondolkodunk, nem nehéz elképzelni olyan jövőt, ahol már a konzolos játékokhoz is gépigényt kell böngészni. Akár úgy is mondhatjuk, hogy egyre inkább PC-sedik az Xbox, elvégre már most Windows 10 fut a gépen.