Az orosz fejlesztésű R-Handle nevű gamepad mindenre jó, amire egy kontrollernek jónak kell lennie. A tervezők, Alex Nesmeev és Eugene Nesmeev szerint mindent tud, amit a Microsoft (Xbox One), a Sony (PS4) és a Valve (Steam) kontrollere, sőt, még annál is többet, a készítője szerint ugyanis tökéletesen helyettesíthető vele az egér és a billentyűzet is.

r-handle-controller.jpg

A 25 gombos gamepad előnye, hogy nem csak az ujjat, de a teljes csuklót mozgatja, legalábbis az egyik oldalon, amin egy szteroidon nevelt analóg kar van. Emellett állítólag nem kell hozzá asztal sem, mint az egérnek és a billentyűzetnek, bár a képeket és az alanti videót – amiben éppen a Doomot tesztelik – elnézve ez azért nem teljesen igaz. Mert biza első ránézésre ez a cucc kényelmetlenül nagynak tűnik, a súlyát meg gondosan titkolják. Szóval, ha ezzel fejbekólintanak, akkor tényleg eldobod az agyad.

Alex és Eugene nem titkolt célja, hogy megreformálják a kontrollereket, amik az elmúlt tíz évben nem estek át szignifikáns változáson. Az R-Handle amúgy videojátékokhoz, quadkopterekhez és VR-programokhoz is felhasználható.