Egy Ludum Dare csírából nőtte ki magát az Evoland, amely minden hibája ellenére (lásd wilson tesztjét!) 2013 egyik indie sikere lett a maga 500 ezres eladásával, hiszen ötlete tényleg páratlan és egyedi: hősünket a játékipar fejlődésén kell átvezetnünk, felidézve korokat és stílusokat. Most pedig érkezik a második rész, amely megőrizte elődje alapvetését.

Persze az Evoland 2 (teljes nevén: Evoland 2: A Slight Case of Spacetime Continuum Disorder), maga is fejlődött, akárcsak a mögötte álló Shino Games, amely tanult a hibákból, és egy jobban átgondolt, az első rész hibáitól remélhetőleg megszabadított, nagyobb ívű játékot ígérnek a srácok. Ahogy említettem, az alapok változatlanok: hősünknek az otthonául szolgáló különös világot kell megmenteni, megértve a különböző idősíkokban történő eseményeket, hogy megváltoztassa a sötétnek ígérkező jövőt. Az epikus utazás számtalan koron és játékstíluson vezet át minket, a verekedős címektől a puzzle-játékokon és a platformereken át a shoot 'em up szegmensekig, és így tovább.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Evoland 2 augusztus 25-én jelenik meg 19,99 dolláros/eurós áron PC-re (de már készül a Mac és Linux verzió is), a hivatalos weboldalon viszont most 17,99 dollárért lehet hazavinni. Hangulatcsinálónak pedig itt a hivatalos trailer – lehet versenyezni, ki hány játékra ismer rá ebben az egy percben!