• Jim Sterling egy híres youtuber
  • Sokféle játékot bemutat, korábban hivatásos újságíró volt
  • Bemutatott egy játékot, melynek címe Slaughtering Grounds
  • A videója nem tetszett a fejlesztőknek
  • Annyira nem, hogy bosszút álltak rajta
  • Vagy legalább is megpróbálták

Igen érdekes videót töltött fel Jim Sterling videojáték-újságíró pár nappal ezelőtt. A Destructoidtól cirka egy éve távozott, és azóta független youtuberként működő Sterling a Slaughtering Grounds című, meglehetősen rossz hírű steames FPS-t mutatta be, amolyan „Vágjunk bele!” stílusban, azaz csak egy pár percet lövöldözött a programban, és közben jót mulatott annak gyermekbetegségein. Csakhogy az anyag nem tetszett a játék alkotóinak, akik bosszúból feltöltöttek egy módosított változatot, melyben feliratozva szidják Jim minden felmenőjét, többször is „kib***tt idiótának” titulálva a kritikust.

Jim persze nem az a fajta, aki ezen kiborul: készített egy válaszvideót, amiben jókat mulat az eléggé gyerekes anyázáson, és közben többször is elismétli, hogy szó sem volt kritikáról, az ominózus videó csak szórakoztatás céljából készült – pont ahogy a PC Gurunál mi szoktuk az „Ezzel játszunk” videók esetében, ugyebár.

És hogy ez miért érdekes? Nos, annyiban semennyire, hogy egy messzi ország messzi kritikusával történt az egész, így nálunk annyira talán nem is poén a dolog. Ugyanakkor elgondokodtató, hogy mennyire kell ahhoz ostobának lenni, hogy nyilvánosan szidalmazzunk egy kritikust úgy, hogy sem a munkája mibenlétével nem vagyunk tisztában, sem pedig azzal a nem éppen elhanyagolható ténnyel, hogy ezek az emberek ingyen beszélnek a termékeinkről, amiket nekünk bizony el kell adnunk, s melyek pontosan annyira jellemeznek bennünket, mint amennyire a viselkedésünk. Sterling nem éppen finomkodó fajta, jómagam konkrétan egy bunkónak tartom, ellenben a szakvéleményét akkor is el kell fogadjam, ha halálosan irritál. Főleg, ha egy termékemet is a kezébe adom, és sok tízezer ember nézi meg a róla készült videóját, akik közül páran megveszik a cuccot, még ha irtózatosan fos is. Reméljük, ez nem válik rutinná a jövőben – bár azért azt megnéznénk, ahogy mondjuk Andrew Wilson fikázza Christ és jómagamat a Crysis 3 „Ezzel játszunk”-videó miatt.