PC

A Minecraft óriási sikerét követően most mindenki egy újabb csodát vár a Mojangtól. Az elvárások nem is lehetnének magasabban, de az eddig látottak alapján az új üdvöske, a 0x10c képes lehet kielégíteni a játékosok vágyait. Egy óriási, komplex világot kapunk, ahol aztán azt csinálunk, amit csak akarunk, sőt még programozhatunk is, ha úgy tartja kedvünk. Sajnálatos módon azonban a 0x10c fejlesztése útakadályokba ütközött -- a játék egyszerűen nem szórakoztató, így Notch jegelte a projektet, ameddig a problémákat meg nem tudja oldani. 

A játék mellesleg még mindig nagyon képlékeny, hiszen maga a kitalálója sem tudta egészen pontosan körbeírni, hogy mit is kellene csinálni, a játékmenet is teljesebb kidolgozásra vár, illetve az is a levegőben lóg, hogy lesz-e egyáltalán történet, vagy a Minecrafthoz hasonlatos módon egy nyílt világot kapunk és semmi mást.

A felülnézetes, lopakodásról és nagystílű rablásokról szóló Monaco április 24-én fog végre megjelenni.

Sikeresen zárult a Torment: Tides of Numenera Kickstarte-kampánya: az eredetileg kitűzött 900 ezer dolláros célt bőven túlteljesítette az inXile Entertainment, hiszen mire elhangzott a végszó, a számláló 4,18 millió dollárt mutatott. Ez a Kickstarter eddig legtöbb pénzt összeszedő játéka. 

Ha már nagyon várod, hogy belemélyeszthesd a fogadat az ingyenesen játszható Neverwinter MMORPG-be, akkor minden bizonnyal örömmel fogod hallani, hogy a program nyílt bétatesztelése április 30-án veszi kezdetét. 

Az egykor a Dreamworksnél és az Universal Studiosnál dolgozó animátor, Lionel "Seith" Gallat játékot szeretne készíteni, az ötlete már meg is van, pénze viszont nincs. A művész így a közösséghez fordult a Ghost of a Tale című ötletével, melyben egy egér kalandjait követnénk egy rejtélyes, középkori világban.

Ahhoz, hogy a projekt elkészülhessen, 45 ezer euróra van szüksége, amiből már fizetni tudná azokat, akik jelezték, hogy segítenének, illetve a munkájához szükséges felszerelését is fel tudná frissíteni. Egyszóval sok minden nem áll készen, de ha minden összejön, akkor egy, a Zelda-sorozatot, az Icót és a Dark Soulst elegyítő játékot kapnánk.

Már tölthető a Tomb Raider új bővítménye, a 1939 Multiplayer Map Pack. Ebben négy dollárért cserében két új multiplayer arénát (Dogfight, Forest Meadow) kapunk -- de ez még nem minden. Május elején érkezik a Shipwrecked Multiplayer Map Pack, ami további két pályát (Lost Fleet, Himiko's Cradle) ad a játékhoz, illetve április közepén PC-re és PlayStation 3-ra is meg fog jelenni, a korábban Xbox 360-exkluzív Caves and Cliffs Multiplayer Map Pack. Az előbbi két csomag minden érintett platformra elérhető egy időben.

A héten megismerkedetünk a Lune című független játékkal, mely hat francia fejlesztő kooperációjában készül. A programban a felfedezés kapta a központi szerepet, de nem egy embert, hanem magát a Holdat irányítjuk, akivel (amivel) változtathatjuk a víz állásást, vagy éppen a napfényt visszaverve megvilágíthatjuk az utat a valódi kalandor előtt.  A csapat ennél többet már nem volt hajlandó elárulni, s ne is mostanában várjuk a megjelenést, hiszen azt még a srácok sem tudják, de még a Half-Life 3 előtt szeretnék kiadni.

Megjelent az első letölthető tartalom a SimCityhez, de nem kell attól tartani, hogy valami jelentőségteljes bővítményről van szó, csupán egy reklámról. Az ingyenes csomagban egy Nissan Leaf töltőállomást kapunk, aminek jó tulajdonsága, hogy örömet okoz az ezt használó simeknek, s idővel a környezetében lévő üzleteknek is, ezen felül pedig nem termel szemetet és szennyvizet, illetve nem kellenek a működéséhez munkások vagy energia. A DLC csak a következő hat hónapban lesz elérhető.

A BlizzCon 175 dollárt kóstáló jegyei április 24-én, illetve április 27-én lesznek megvásárolhatók. Május elsején áruba bocsátanak további 200 jegyet, melyekkel a BlizzCont megelőző vacsorára is bejutunk. Ezek ára már 500 dollár, s hét eladott jegy ára az Orange County Gyermekkórház számlájára vándorol.

A Korean eSports Association (KeSPA), az OnGameNet, a GomTV, a Major League Gaming (MLG), a Turtle Entertainment (Intel Extreme Masters) és a Twitch közreműködésével a Blizzard idén újra megrendezi az 1,6 millió dollár összdíjazású StarCraft II World Championship Seriest. Részletek a hivatalos oldalon.

Az új Thiefben azért változott meg Garrett hangja, mivel Stephen Russell nem felelt meg a feladatnak. Arról szó sincs, hogy a fejlesztők megorroltak volna rá, csupán arról, hogy az Eidos egy olyan szinkronszínészt szeretett volna, aki a karakter animációinak rögzítése során is helyt tud állni, mindemellett pedig a mimikát is rögzíteni lehet vele. Mindennek egyszerűen nem felelt meg Russell, pedig a fejlesztés elején sokáig gondolkodtak azon, hogy mégiscsak őt alkalmazzák, s majd valahogy megoldják a többi problémát.

PC-re már előrendelhető a Papo & Yo, s aki április 18-ig így tesz, az az akció keretében nem csak olcsóbban szerezheti be a játékot (10 százalékos kedvezményről van szó), hanem a hivatalos zenét is megkapja, ami önmagában 6 dollárért lesz kapható a program megjelenését követően. Az akció a Steamen érhető el, de az Amazon, a GamersGate, a Green Man Gaming és a Desura is játszik.

Ha esetleg valaki megfeledkezett volna erről: már tölthető a Resident Evil 6 ingyenes bővítménye, ami elhozza a játékba a Left 4 Dead 2 főszereplőit. Coach, Nick, Ellis és Rochelle a játék The Mercenaries No Mercy módjában irányítható.

A The Adventures of Dash csúfos bukás volt Kickstarteren. Az Infinity Ward egykori közösségi koordinátora, Robert Bowling a portálon nem kevesebb mint 400 ezer dollárt szeretett volna összeszedni az oldalnézetes játékához, de végül csak 33 ezer dollár jött össze 496 embernek köszönhetően.

Az Octane Games berkeiben készülő Raven's Cry a hosszúra nyúlt csendet megtörve a hivatalos megjelenési dátummal jelentkezett. A kalózokat központi szerepe helyező kalandjáték a kiadó TopWare Interactive közleménye szerint október 24-én fog a boltokba kerülni.

A legendás akciófilmsztár, Jet Li szerint a játékok is egyfajta sportnak minősülnek. „Ha a sakk és a póker, amit ülve játszanak, sportnak számít, akkor miért ne lehetnének a játékok is azok. Kétfajta sport létezik: a fizikai és mentális. Nincs okunk azt mondani, hogy a játékok ne tartoznának a sportok körébe; én úgy gondolom, hogy akik részt vesznek a PvP eseményekben, úgy gondolkodnak, mint az atléták.”

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2