Trailert kapott a Dead Rising: Endgame, két videó is járt a Kingsglaive: Final Fantasy 15-höz, amin még magyarok is dolgoznak, és kiderült, hogy a The Dvision filmváltozatában Jake Gyllenhaal lesz a főszereplő. Mindeközben a Trónok harca heti része visszafogottabb volt, de maga a hét hírekben egyáltalán nem. Főleg DC és Marvel fronton kényeztettek el minket, de azért jött beszámoló másról is. Lássunk neki.

Filmek

Az Oscar-díjas Jeremy Irons nem finomkodott, amikor rákérdeztek, mi a véleménye a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (amiben Alfredet alakította) negatív kritikáiról.

„Megérdemelte. Ugyan 870 millió dollárt hozott, így nem számít, ha belerúgnak, de szerintem túlzsúfolt volt és nagyon zavaros. A következő egyszerűbb lesz. A forgatókönyv kevesebbet markol, a történetvezetés lineárisabbá válik.”

Irons amúgy újra Alfred bőrébe bújuk az önálló Batman-filmben és az Igazság ligája című moziban is.

És ha már szóba került a Batman Superman ellen, akkor íme a július 19-én DVD-n és BD-n érkező Ultimate Edition kiadás trailere, ami R besorolást és jó félórányi plusz játékórát ígér:

Maradjunk még kicsit a DCCU-nál (DC Cinematic Universe – saját találmány, levédetve). A legtöbb kritika megemlékezett róla, hogy a Batman Superman ellen egyik legkiemelkedőbb eleme Ben Affleck, aki már nem csak főszereplője, de írója és rendezője is lesz a következő önálló Batman-mozinak (plusz szerepel még az Öngyilkos osztagban és az Igazság ligájában). Most ő osztott meg pár gondolatot a Batman – bár sajnos semmi olyat, amit más ne mondott volna már el, vagy ne lenne evidens.

„Azt hiszem, úgy próbálom megközelíteni ezt az egészet, mint ahogy azt Zack Snyder tette a saját filmje kapcsán, vagyis kölcsönveszek elemeket a legjobb képregényekből, majd ezekből építek fel egy önálló történetet. Nem szeretném, ha a rajongók előre tudnák, miről fog szólni a film, de mindenképpen szeretnék kölcsönözni, jobban mondva, lopni elemeket a képregényekből.”

A héten megkerült a Flash rendezője is. Mármint, az új, merthogy eredetileg Phil Lord és Chris Miller rendezték volna a mozit, csak aztán őket jobban érdekelte Han Solo, mint a Villám. A stafétabotot tőlük Seth Grahame-Smith vette át, aki meg kreatív nézeteltérés címén távozott. A harmadik befutó a Kábszert jegyző Rick Famuyiwa, reméljük, ő már eljut a film befejezéséig. Vagy legalább az elkezdéséig…

Hagyjuk magunk mögött a DC-t, jöjjön a Marvel. Önálló filmet kaphat Mystique, akit az eredeti trilógiában Rebecca Romijn, az új filmekben pedig Jennifer Lawrence keltett életre. Bár a színésznő korábban arról beszélt, hogy nem akarja többé magára ölteni a képregényhős szerepét, de Bryan Synger szerint akár nélküle is összehozhatnának egy mozit.

„Szerintem Mystique készen áll egy önálló filmre, akár Jennifer Lawrence-szel, akár nélküle. Ő máshogy látja a világot, mint a professzor. Xavier csak a Cerebrón át látja a külvilágot, míg a westchesteri kastélyban tanítja a fiatalokat és álmodozik a mutánsok és az emberek békés együttéléséről. Raven ezzel szemben megtapasztalja a világ minden oldalát, ami teljesen új lehetőségeket nyithat meg.”

És ha már X-men és Mystique, az Apokalipszis egyik plakátja miatt bocsánatot kellett kérnie a Foxnak, mert azon „a nők elleni erőszak nyilvánul meg” – állította Rose McGowan színésznő, aki Facebook-posztjában hosszan ecsetelte, mi baja lehet a Fox marketingeseinek, ha ilyen plakátot mertek készíteni. McGowan példáját eztán mások is követték, a női egyenjogúság több szervezete is kikelt a stúdió ellen.

A Fox csak annyit hozott fel védelmükben, hogy ők csupán Apokalipszis gonoszságát akarták megmutatni, de bocsánatot kérnek és levetetik a plakátokat. Amúgy erről a poszterről van szó:

x-men-apocalypse-banners.jpg

Immár hivatalos, jön a Legion című X-men-sorozat, az FX megkezdte a munkálatokat az első évadon, ami a tervek szerint 8 epizódból áll és valamikor 2017 elején debütál. A történet középpontjában Xavier fia, David Haller (Dan Stevens) áll majd, aki hangokat hall a fejében, mígnem rájön, hogy azok valójában nem a képzelete szüleményei. Persze az jó kérdés, hogy Haller a sorozatban is Xavier fia lesz-e, illetve egyelőre az sem világos, kapcsolódik-e majd ez a történet a mozifilmekhez. A sorozatban amúgy szerepet kapott még Aubrey Plaza (Városfejlesztési osztály), Katie Aselton (A liga), Jean Smart (Hawaii Five-0), Hamish Linklater (Christine kalandjai), Rachel Keller (Fargo), Amber Midthunder (Banshee) és Brad Mann (Fargo).

Lehet, hogy a Guardians of the Galaxy vol. 2-ban feltűnik Thor. Legalábbis sokan erre gondoltak, miután a film rendezője, James Gunn kitett egy képet az Instagrammjára, amin a Mjölnirrel, azaz Thor pörölyével pózol – Gunn amúgy éppen A galaxis őrzői folytatását forgatja. Thor feltűnésének elviekben nincs akadálya, hiszen nincs a Földön, Loki révén Thanoshoz is köthető, ráadásul éppen csillagközi nyomozást folytat a Végtelen Kövek miatt, szóval adja magát a feltűnése, ha csak egy rövid cameo erejéig is, ami átvezet a Thor Ragnarokba.

james-gunn-mjolnir-thor.jpg

A szoba című filmért Oscart kapott Brie Larson neve merült fel, mint esélyes színész Marvel kapitány szerepére. Ő alakíthatná Carol Danverst, a légierő pilótáját, aki egy baleset folyamán egyesül egy földönkívülivel, így téve szert szupererőre. A forgatókönyvön Nicole Perlman (A galaxis őrzői) és Meg LeFauve (Agymanók) jelenleg is dolgozik.

No, ennyit a képregényekről, evezzünk más vizekre. Múlt héten merült fel, hogy Daniel Craiget Tom Hiddleston váltaná James Bond szerepében, és erről már folynak a tárgyalások. A színész azonban cáfolta a híreket, szerinte ilyen bejelentés nem lesz mostanában, sőt, azt sem tudná megmondani, ki lesz az új 007-es. Pletykák persze újra vannak, most Jamie Bell neve forog közszájon, akit utoljára a Fantasztikus Négyesben láthattunk.

Trailert kapott a Monster Tucks című film. Többet nem is mondanék róla, az előzetes mindent elárul, amit erről a moziról tudni érdemes.

Kis színes: Alicia Vikander, Lara Croft következő megformálója gyerekkorában imádott a Tomb Raider-játékokkal játszani, noha a szülei nem engedték meg neki, és olyan barátnője sem volt, aki osztozott volna rajongásában. Ezért suttyomban, titokban játszott a programmal.

Dr. Raymond Stantz megformálója, Dan Aykroyd már láthatta az új Szellemirtókat (amiben amúgy cameozik). Nem meglepő módon odáig meg vissza volt a filmtől, szerinte több vicces és félelmetes jelenet van benne, mint az első két etapban együttvéve, és minden szereplő, férfi és nő egyaránt zseniális. És még Bill Murray is játszik a moziban (oké, ez mindenképpen plusz pont). Szeretnék hinni Aykroydnak, de sajnos nyilatkozatából árad a PR-bűz… De hát a remény hal meg utoljára, közvetlen előtte meg a reménykedő.

A hét egyik legnagyobb felzúdulását kiváltó híre a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történetről szólt. Állítólag a Disney nem volt elégedett a film sötét tónusával, ezért négyhetes, drága utóforgatást rendelt el. Az mellékesen senkit sem érdekelt, hogy eleddig mind a hét Star Wars-mozi kapott utóforgatást (A Sith-ek bosszúja ráadásul alaposan meg is változott, hiszen a nyersvágásban Anakin Skywalker még Palpatine mellett volt, amikor Windu és társai bevonultak az irodába, s végignézte a párbajt, Sidious pedig az ő kardjával harcolt – a kard még a kész filmben is látható egy-egy jelenetben a kancellár kezében). Plusz felreppent az a hír, hogy Alden Ehrehreich-et, az új Han Solót is szerepeltetni akarnák, aminek meg értelme sincs, hiszen a Zsivány Egyes közvetlen az Egy új remény előtt fejeződik be, amiben Han Solo ugye harmincegynéhány éves, nem pedig huszonegynéhány, ráadásul éppen a Tatooine-on van.

A sok eszement pletykának végül az Entertainment Weekly cáfolta meg, miután utánajárt az utóforgatásnak. Így tudtuk meg, hogy azt (mint minden nagy produkciónál) már azelőtt betervezték, hogy egyetlen képkockát is leforgattak volna. Eredetileg tavaszra tervezték, de időt akartak adni Gareth Edwards rendezőnek, hogy alaposan kidolgozhassa a főleg a karakterek közti kapcsolatokat érintő változtatásokat. Ezeket főleg „pilótafülkés beszélgetéseknek” nevezték, vagyis nem vesznek fel új csatákat, se komplett történetszálakat.

Az utóforgatás pedig azért lesz négy hét, mert a színészek elfoglaltságuk miatt csak így érnek rá, és ehhez kellett igazodniuk. (Fun facts: A klónok támadása forgatásán a Bail Organát játszó Jimmy Smits nem tudott részt venni, jeleneteit így az utóforgatáson rögzítették, és később összeillesztették azokat a főforgatáson rögzített jelenetekkel.) A jelenlegi ütemterv szerint a Zsivány Egyes forgatását augusztus közepéig befejezik, szeptemberben pedig rögzítik a zenét.

Christopher McQuarrie nem írt új forgatókönyvet, és nem rendezi újra a film 40%-át (nem is tehetnék, hiszen akkor nem készülnének el a bemutatóig sem), viszont Tony Gilroy besegít a változtatásokba a tanácsaival (a Godzillánál szintén közreműködött). Végezetül a készítők kitartanak amellett, hogy a Zsivány Egyes egy háborús film lesz, merőben más, mint Az ébredő Erő volt, és tónusában A Birodalom visszavágra fog hasonlítani.

Mary Poppins Returns címmel folytatódik az 1964-es Mary Poppins. A 2018. december 25-én debütáló filmet Rob Marshall (A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken) rendezi, a főszereplő pedig Emily Blunt és Lin-Manuel Miranda lesz. A történet dióhéjban: Londonban a világgazdasági válság alatt a már felnőtt Jane-t és Michael Bankset, illetve utóbbi 3 gyerekét meglátogatja Mary Poppins, miután hatalmas veszteség érte őket. A dada és a Lin-Manuel Miranda által megformált lámpagyújtogató, Jack segít a családnak újra felfedezni a boldogságot.

Anthony Hopkins is csatlakozott a Transformers: The Last Knight stábjához, amiben az első három részben Lennoxot játszó Josh Duhamel és a harmadik részben debütált Cade Yeagert megformáló Mark Wahlberg alakítja a főszerepet. A film jövő nyáron kerül be a mozikba.

A Sicario folytatását, a Soldadót nem az első rész rendezője, Denis Villenueve, hanem Stefano Sollima készíti el, és nem tér vissza Emily Blunt sem. Benicio del Toro és Josh Brolin viszont nem marad ki a filmből, míg a történetet újra Taylor Sheridan jegyzi majd.

Shane Black a The Predator után nekiállhat a Doc Savage megrendezésének, amire már igen régóta készül. Az, hogy most belevághat annak köszönhető, hogy Dwayne Johnson igent mondott a szerepfelkérésre. Az 1930-as években született képregény-karakter tulajdonképpen akár az első szuperhős is lehetne, de Superman előképe mindenképpen, hiszen őt is Clarknak hívják, és Man of Bronze-ként szoktak rá hivatkozni. A figura érdekessége, hogy képtelen boldogulni az emberekkel.

Kaptunk egy rövid videót, ami betekint a Halálos iramban nyolcadik felvonásának izlandi forgatására. Természetesen jégen száguldozó, robbanó és boruló kocsikat láthatunk.

Magyar premierek június 9-én:

  • Szemfényvesztők 2
  • Démonok között 2
  • Csodálatos Boccaccio
  • Izzie nyomában

Sorozatok

David Lynch befejezte a Twin Peaks új évadának forgatási munkálatait, vagyis a sorozat 2017 elején akár még el is rajtolhat.

Újabb előzetest kapott a június 12-én érkező The Lost Ship harmadik évada.

A Szívek szállodája Netflixes folytatása Gilmore Girls: A Year in the Life címen fog futni.

A Rajt alakító Kunal Nayyar szerint van rá esély, hogy a 10. évaddal véget ér a The Big Bang Theory (Agymenők). Ennek oka egyszerű: az az utolsó szezon, amire még szerződése van a színészeknek. Meghosszabbítani persze meg lehet a szerződéseket – és mivel még mindig ez a legnézettebb sitcom a maga 21,3 millió nézőjével, erre is van esély –, de a színészek már piszok drágák lennének. Jelenleg a csapat több mint hatmillió dollárba kerül részenként. Vagyis, ha meg is hosszabbítják a szerződést, esélyes, hogy költségkímélés okán valakit vagy valakiket kiírnak a sorozatból.

A CW kiadott egy trailert, amiben mind a négy DC-sorozatát egyszerre reklámozza, és egész pofásra sikerült.

Jack Bender, a Trónok harca egyik idei rendezője elszólása alapján a következő évad csak 7 részből fog állni. És ha már Trónok harca, a The Walking Dead showrunnere szerint a készítők jobban tennék, ha alaposan elrugaszkodnának a könyvektől a sorozat végére.

A Starz berendelte az Outlander – Az idgeen 3. és 4. évadját. Ezek a 3. és 4. könyvet fogják feldolgozni.

Nagy rá az esély, hogy a Homeland – A belső ellenség kap 7. és 8. évadot is, ezt a Showtime főnöke említette meg.