Lezajlott a 2013 év eleji Nintendo Direct internetes konferencia, melyen bemutatkozott pár újdonság a Wii U-ra, illetve kaptunk ígéreteket nagy E3-as bejelentésekre, mint amilyen egy teljesen 3D-s Mario-játék a tavaly év végén érkezett konzolra.

Wii U Virtual Console

Első és legfontosabb: bemutatták a Wii U-s Virtual Console-t! Az online áruház régi játékokat tesz elérhetővé modern gépeken, pályafutását pedig az első Wii-n kezdte 2006-ban. A megújult verzió olcsóbb árakat hoz, a NES-es címek 1, a SNES-esek 1,5 euróba kerülnek majd, ami jóval barátságosabb a mostani árszabásnál.

Ugyanakkor a Wii Virtual Console nem lesz kompatibilis a Wii U-s változattal, magyarán, ha a frissen megvett Wii U-ra is le szeretnénk tölteni a méregdrágán megvett Super Mario Bros.-t, újra fizetnünk kell érte -- persze jutányosabb árat, na de akkor is... GameCube támogatás nem került említésre, és egyelőre a Wii-s kínálat töredéke jön Wii U-ra, valamikor tavasszal.

Videók. Videók mindenütt!

Kaptunk egy videót a Bayonetta 2-ről is -- de persze ne higgyétek, hogy bármi érdemi látszódik benne, inkább csak amolyan fejlesztői napló az egész. Ettől függetlenül a rajongóknak bizonyára tetszeni fog.


Bayonetta 2

Bejelentették továbbá a The Legend of Zelda: The Wind Waker HD-t, mely a GameCube-exkluzív hajós Zelda-játékot hozza el a Wii U-ra, fejlettebb grafikai kivitellel és Wii U GamePad támogatással. Persze megerősítést nyert, hogy készül egy abszolút új Zelda-játék is a gépre, de a Nintendo szerint a munka még "eltarthat egy darabig". Sebaj, az E3-on biztosan lesz 3D-s Mario és Mario Kart Wii U-ra, csakúgy, mint Super Smash Bros. 3DS-re.


The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Az igazat megvallva nem estünk hanyatt a bejelentésektől, de legalább megtudtuk, hogy az idei E3-as Nintendo-konferencián nem fogunk elbóbiskolni. Zárásképp pedig álljon itt egy teaser a Monolith Soft című Wii U-s JRPG-ről, és persze egy (igaz, tegnapi) videó az elmaradhatatlan LEGO City Undercoverből, mely egyelőre a legérdekesebb LEGO-címnek tűnik az összes eddigi próbálkozás közül.


Monolith Soft


LEGO City Undercover