A japán románc-szimulátorok és virtuális novellák a PC-s játékvilág egy olyan szegmensébe tartoznak, ami hazánkban okkal ismert kevéssé, hiszen alapvető kulturális és társadalmi különbségek vezettek oda, hogy a japán srácok manapság inkább 2D-s manga cicababákkal töltik az idejüket a valódi barátnőik helyett.

És hogy a lányok mindeközben mit csinálnak? Nos, új szerelmek után néznek, mondjuk a galambok világában, és bár a madarak a valóságban nem igazán alkalmasak érzelmes társalgásokra, a játékok erre a problémára is megoldást nyújtanak. Pontosabban egy játék, a Hatoful Boyfriend, amiben az emberiség utolsó élő emberét, egy fiatal lányt alakítva kell beiratkoznunk egy okos galamboknak fenntartott egyetemre. Kell-e tovább magyaráznunk, hogy miért erre a játékra esett a választás a heti „Ezzel játszunk”-ban?

A videóban ráadásul nemcsak Chris és jómagam, azaz Chocho működtünk közre, hanem egy valódi gamer girl is, DreamerInstinct, aki csak ezért a tollas kalandért utazott fel hozzánk a szerkesztőségbe. A videó mentes mindennemű akciótól, szóval aki izgalmakat vár, rossz helyen keresgél. Arról viszont biztosítalak benneteket, hogy a Hatoful Boyfriendnél egy játékban sem élveztem jobban az idő-előretekerést!