A Kotaku birtokába jutott néhány, elvileg hiteles oldal a Fallout 4 forgatókönyvéből, s ezekből úgy tűnik, hogy a sorozat várva várt új része a posztapokaliptikus Bostonban fog játszódni. A szöveg említést tesz egy bizonyos Institute-ről, mely valószínűleg az MIT-t takarja, de feltűnik a bombák robbanása után Massachusetts lakható részeit tömörítő Commonwealth is. 

Érdemes megemlíteni, hogy a lapok egyetlen egyszer sem nevezik nevén a projektet, vagyis sehol sem látható a Fallout cím, de miután a nyitó monológ a „War. War never changes” sorral nyit, s tudva azt, hogy egy korábbi pletyka szerint a Bethesda Bostonban mérte fel a terepet, eléggé valószínűvé teszi azt, hogy Massachusetts fővárosa lesz az új felfedezésre váró helyszín.

A dokumentumokból kiderült, hogy a főszereplő lehet férfi vagy nő is, a történetet mélyalvásból ébredve kezdjük, valamint lesz egy, a leírása szerint nagyon érdekes karakter. Az ő neve Travis Miles, a rádiós, s kinézetre valahol Buddy Holly és Vin Diesel között helyezkedik majd el.

A fejlesztők egyelőre továbbra is hallgatnak, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem is fog elkészülni a Fallout 4 -- a folytatás készülte nyílt titok, csak az a kérdés, hogy a Bethesda mikor fogja végre hivatalosan is bejelenteni.

fallout-4-forgatokonyv.png