Mindenki tudta, hogy jön a Far Cry 4, most azonban már meg is van erősítve a dolog, a Ubisoft előbb a pénzügyi prezentációja során elköhintette a játék érkezését, majd pedig hivatalosan is bejelentette a sorozat következő részét.

A folytatás fejlesztését a Ubisoft Montreal, a Ubisoft Red Storm, a Ubisoft Toronto, a Ubisoft Shanghai és a Ubisoft Kiev végzi közösen, ennyi csapat pedig nem véletlenül kell, ugyanis a kiadó a top 10 legjövedelmezőbb játék között szeretné látni a Far Cry 4-et -- persze nemcsak a nyers számokban bíznak, hanem igyekeznek egy olyan játékot készíteni, ami az előd sikereire építkezve még több embert ejt rabul.

A kalandunk helyszíne ezúttal a Himalája térségében elhelyezkedő, lélegzetelállítóan gyönyörű, ám nagyon veszélyes Kyrat, ahol a lakók egy magát királynak kinevező örült zsarnoki hatalma alatt tengetik életüket. Játékosként ebben a vad világban, számtalan fegyverrel a kezünkben alakítjuk majd ki a saját történetünket, bármilyen is legyen az.

A Far Cry 4 Európában idén, november 20-án fog megjelenni PC, Xbox 360, Xbox One, PS4 és PS3 platformra. A játék már most előrendelhető, s aki így tesz, az megkapja a Limited Editiont, ami magába foglalja a Hurk’s Redemption című csomagot. Ez három szólista küldetést rejt a Far Cry 3-ból ismerős Hurk főszereplésével, akinek ikonikus fegyverét is megkapjuk.

További Far Cry 4 részletek az E3-on várnak ránk, ahol minden bizonnyal mozgás közben is láthatjuk majd a játékot.

far-cry-4-box.jpg